torstai 26. heinäkuuta 2012

Jälkeä

Seitsemäs kerta Maaritin jälkikurssilla on nyt takana ja taas yksi jälki ajettuna. Treeneissä tänään paikalla ak:t Pirre ja Ceri. Pirrelle tehtiin eka metsäjälki ikinä ja poljin Cerille kaksikulmaisen namijäljen. Maarit teki jäljen Nemolle. Kahdeksan keppiä ja kolme kulmaa.

Lähetin Nemon jäljelle taas sivusta ja otti jäljen ylös hyvin. Alussa tehtiin keppileikkiä viritykseksi (virittiköhän se oikeastaan mitään?) ja otettiin rauha ennen lähetystä. Ensimmäinen keppi nousi hyvin, vaikka ajoikin alun aika rauhattomasti. Kepin luovutus taas tosi hidas (menin taas kohti koiraa). Maarit käski juoksemaan karkuun seuraavalla kepillä. Toinen keppi oli samalla suoralla ja sen Nemo otti pokkana suuhunsa ja jatkoi matkaa. Siis Nemo täh, tuo tänne se keppi! Juoksin karkuun ja siitä palautus.

Muilla nostetuilla kepeillä juoksin sitten ihan kahjona taaksepäin ja kiljuin "jee, hieno Nemo, tuo keppi tänne!". Näillä palautukset paljon parempia. Lähetin jäljelle kepin nostopaikasta ja rauha ennen lähetystä joka kepillä. Muutamaa rauhoittumista häiritsi ympärillä pörrännyt paarma, loppujäljestä veti ketarat kattoon ja vaan kölli rapsuteltavana - Nemo selvästi rentoutui loppua kohden.

Kokonaisuutena ihan kiva suoritus, joskin musta oli rauhattomampi kuin viimeksi  ja Nemoa oli vaikeampi lukea. Meni kulmista yli, mutta etsi jäljen hienosti ja jäljelläkin korjasi ajoa hyvin. Kepeistä muutama jäi kuitenkin metsään. Oliskohan me nostettu keppejä 6/8, mutta hyvä suoritus kokonaisuutena. Ainoa ongelma meinasi tulla viimeisen kepin kanssa. Maarit löysi jäljen päästä jonkin valkoisen hököttimen ja aluksi jo luultiin, että se on joku pommi. Lopulta selvisi, että on onneksi vain Ilmatieteenlaitoksen säähavaintolaite. Käytiin kuitenkin sen verran jäljen päässä pyörimässä, että saattoi sotkea Nemon kepinnostoa. Meni pari kertaa kepin yli ja veti hulluna loppuun (vahvempi haju). Nosti kepin kuitenkin lopulta.

Jees, kolme kertaa jää vielä kurssista käymättä, mutta koitetaan käydä ne sitten kun ollaan Jyväskylässä pistäytymässä loppukesän/-syksyn aikana. Suuri kiitos Maaritille kaikesta jälkiavusta ja vinkeistä! Tästä on hyvä jatkaa!

Samilla oli vielä meille iloinen yllätys: oli käynyt sillä aikaa, kun oltiin Nemon kanssa jälkimetsässä ostamassa extempore meille 200 euron kolmen hengen (meille 2 hengen + koira) Hannah-teltan! Päästään nyt tekemään kauan odotettuja metsäretkiä Nemon kanssa. Jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti