keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Uroskoira - ota siitä nyt selvää

Meillä on tässä muutamana päivänä ollut vähän hiljaista syömisen kanssa. Epäilin aluksi, että johtuu esim. narttujen kiima-ajoista, ettei ruoka maistu. Aloin kuitenkin laittaa raakaa jauhelihaa ruoan sekaan ja johan alkoi syömään! Aamuisin tosin veti ainoastaan jauhelihat päältä, mutta iltaisin söi jauhelihan kanssa ruokansakin. Tätä ennen saattoi jättää monta päivää kupin lähes koskemattomaksi. Kyse on siis pikemminkin siitä, ettei nappularuoka maistu kuin siitä, että kiima-ajat olisivat sekoittaneet nuoren miehen pään. Nemo haluaa vaihtelua elämään!

Viime aikoina olen sitten pähkäillyt sitä, johtuuko Nemon pippelin märkiminen ja sen nuoleminen näistä juoksuajoista vai esinahan tulehduksesta. Ilmeisesti poikakoirilla voi olla vähän normaalia eritettä esim. juoksuisten narttukoirien hajujen vuoksi, mutta samat oireet ovat myös tulehduksessa. Nemo nuolee pippeliään joka päivä usein, joten aloitan kokeeksi Betadine-kuurin eli huuhtelu laimennetulla Betadinella kolme kertaa päivässä. Katsotaan vaikuttaako mitenkään. Luultavasti saa päähänsä myös kaulurin, jottei pääse nuolemaan ja pahentamaan asiaa, jos on tulehdusta. Käydään sitten eläinlääkärillä, jos ei lopeta märkimistä. Kauhean vaikeaa tämä elämä poikakoiran kanssa, kun aiempaa kokemusta ei ole eikä osaa sitten aina ihan sanoa, mikä on pojalle normaalia ja mikä ei.

Treenienkään osalta ei osaa aina ihan varmasti sanoa, mikä olisi se oikea tekniikka treenata Nemon kanssa. Käytiin tekemässä vielä vähän valmentautumista möllitokoon. Ongelma on edelleen tuo seuruun motivaatio ja yleensä kiinnostus tekemiseen. Nemo kestää toistoja erittäin huonosti ja mitä pidempi aika on ilman palkkaa - sitä vähemmän kiinnostusta on. Pitää koittaa tehdä paria kolmea liikettä putkeen nyt ihan kuurina, että pinna palkan odottamiseen kasvaisi.

Nyt palkkasin tosi paljon, melkein joka liikkeen jälkeen. Vinkulelu on Nemolle kovaa palkkaa ja leikkiminen, mutta on vähän sen oloinen, että miksi tässä välissä pitää tehdä tätä tylsää tokoa. Eikö voitais vaan leikkiä? Lelu kainalossa seuruu on erittäin säpäkkää, mutta heti kun lelu menee piiloon, vire laskee - vaikka lelu tulisi ihan seuruun alussakin. Noh, katsotaan miten möllit menee ja mietitään sitten lisää tuon motivaation vahvistamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti