perjantai 27. heinäkuuta 2012

Laukaan möllitoko

Käytiin siis möllöilemässä Laukan järjestämässä möllitokossa. Mielenkiintoista oli nähdä, miten homma menee, kun ei koko alo-settiä olla tehty putkeen ilman palkkaa sitten marraskuun. Alo-luokassa oli neljä koiraa. Meidän lisäksi kaksi pikkusnautseria ja australianpaimenkoira. Möllikoe meni paremmin kuin osasin odottaa, joskin selvää vireettömyyttä ja innottomuutta Nemon tekemisessä on edelleen. Tässä liikkeet tuomarin arviointien ja omien pohdintojen kera. Tuomarina oli Marjo Halmiala.

Luoksepäästävyys: 9. Piste pois "istu"-käskystä ennen tuomarin tuloa. Tästä tuomari meille huomautti. En tiennytkään, ettei toista käskyä saa antaa. No, nyt tiedän.

Paikallaan makaaminen: 9,5. Nemo meni käskystä heti vinoon ja haukotteli minuutin kohdalla. Juuri sellainen evvk-paikkamakuu, vaikka ei olla tehty kuukausiin ollenkaan. Tuosta tarkkaamattomuudesta makuussa puoli pistettä pois. Maahan käsky hidas, mutta meni ekalla. Istu paljon terävämpi.

Seuraaminen kytkettynä: 8.  Perusnemomainen seuruu. Ei kontaktia alussa, osa pätkästä sitten tosi hienoa ja välillä taas haahuilua. Kaavio oli L:n mallinen oikealle. Kaksi täyskäännöstä. Täyskäännökset tosi väljiä ja niiden jälkeen jätätti. Viimeinen pysähdys perusasentoon jäi seisonnaksi.

Seuraaminen taluttimetta: 9. Toisessa seuruussa otin rivakamman otteen eli kävelin reippaammin ja käännösten jälkeen oikein kunnolla reipasta menoa. Tämä terävöitti seuruuta selvästi ja teki vähän tarkempaa seuruuta. Edelleen täyskäännökset tosi väljiä ja niissä jäi haahuilemaan. Viimeinen pysähdys perusasentoon ok.

Liikkeestä maahanmeno: 9,5. Pisteitä pois alun löysästä seuruusta. Olisi varmaan voinut rokottaa enemmänkin. Maahanmeno ok. Tää on aina jännityksen paikka, kun treeneissä maahanmeno on mennyt vaihtelevasti. Nyt meni vaihteeksi oikein.

Luoksetulo: 8,5. Olisi voinut antaa huonommat pisteet. Luoksetulo löntystelyä ja istui eteen aivan vinoon (enemmän vasemmalle). Tätä ollaan hinkutettu ja hinkutetaan edelleen. Vauhtiluoksetuloa ja pelkkää eteen istumista suoraan kunnon kuurina.

Liikkeestä seisominen: 9,5. Alun seuruu ei säpäkintä mahdollista. Juuri käskyn aikaan Nemo alkoi härväämään jotain ötökkää tai jotain, olin varma, että rapsuttaa korvaa kohta pyllyllään tai jotain. Jäi kuitenkin seisomaan ja käskystä kivasti istuminen.

Estehyppy: 9,5. Hyppy meni hyvin, mutta seis-käsyn jälkeen hilautui pari askelta esteelle sniffailemaan sitä. Istui hyvin käskystä.

Kokonaisvaikutelma: 8,5. Ihan kivaa meillä oli, vaikka jouduinkin Nemon virettä vähän nostelemaan liikkeiden välissä.

Pisteitä yhteensä 180,5 ja 1. tulos. Oltiin itse asiassa alo-luokan ensimmäisiä, koska parilla koiralla meni palkkauksen takia joku liike nollille. Muuten oltais oltu ehkä kolmansia. Sen verran säpäkämpää oli muutaman koiran seuraaminen ja tekeminen.

Viime kerrasta viisastuneena en hinkuttanut liikkeitä paljoa ennen kehään menoa. Kävin ongelmakohdat kerran läpi ja niistä palkka. Ennen kehäänmenoa hetsasin lelulla, jonka sujautin treeniliiviin. Nemo sai lelun heti kehän ulkopuolella palkaksi.

Nyt aletaan hiomaan niitä ongelmakohtia eli: 1) motivaatio ja yleisilme, 2) täyskäännökset ja 3) hallittavuus. Pari kertaa Nemo lähti perusasennosta ilman lupaa, joten vielä pitää parantaa sitä peruskontaktia ja muutenkin yleistä tekemisen intoa ja kontaktia ohjaajaan. Ihan hyvin ollaan kuitenkin edistytty sitten viime kokeen, joten ollaan me jotain tehty oikein. Itse opin, että seuruussa kannattaa mennä vauhdilla, Nemo pysyy paremmin silloin menossa mukana.

Tässä vielä kuva Nemosta ja hienon palkintopokaalinsa kanssa. Pokaali onkin meidän ensimmäinen pysti ikinä mistään lajista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti