torstai 2. elokuuta 2012

Muutto Hämeenlinnaan

Viime päivät ovat menneet ihan täysin muuton valmistelussa, kamojen kantamisessa ja muuttolaatikoiden purkamisessa. Muutettiin siis maanantaina Hämeenlinnaan. Nemo oli muuttopäivän melkein koko ajan autossa, kun ei voitu oikein jättää muuten kämpän ovea auki. Harmi, että piti sattua lämmin päivä. Nemolla oli tosi kuuma autossa, mutta kävin sitä vähän väliä viilentämässä vedellä.

Nemo ei ollut hirveän iloinen uudesta kämpästä. Heti kun pääsi sisään tutkimaan uutta paikkaa, merkkasi kolme kulmaa. Edellisillä asukkailla oli ilmeisesti uroskoira, jonka hajut tarttuivat Nemon nenään ja ne piti peittää omalla hajulla. Kiellettiin joka merkkauksella, mutta aina piti losottaa uuteen paikkaan. Käytiin samana päivänä vanhemmillani kylässä ja Nemo pääsi leikkimään vähän aikaa Nilon kanssa. Edelleen leikki on Nemon puolelta joko alistamista (eli nylkyttämistä) tai Nilon pakoilua. Koittaa se vähän juostakin pienessä asunnossa pentukaverin kanssa.

Alussa Nemo oli myös uudesta kämpästä tosi hämillään. Uusi asunto on paljon edellistä isompi ja Nemolla riitti paljon tutkittavaa. Tylsin juttu Nemon mielestä on selvästi se, ettei ikkunoista enää nää tulijoita ja lähtijöitä. Sami lähti viemään roskia ja Nemo koitti tiirailla keittiön tuuletusluukusta ja parvekkeelta joka lasista - mistään ikkunasta ei poistujia ja muita kulkijoita näe. Edellisessa asunnossa Nemon lempihommaa oli kyttäillä ihmisiä kolme jalkaa sohvannojalla. Tässä asunnossa ei myöskään ole Nemolle samanlaisia nurkkia ja pikku koloja, joissa poitsu tykkää nukkua. Onneksi on kelpuuttanut joitakin pikku kulmauksia, joissa selvästi viihtyy nukkumassa. Laitoin varalta sille oman näyttelymäkinkin pystyyn, jos siellä haluaisi nukkua, mutta siellä ei ole viihtynyt.

Lähimaastoja ollaan jonkin verran tutkittu ja täälläkin narttujen hajuja tuntuu olevan. Joka lenkillä ulkoilu on yhtä nuuhkimista, naksuttelua ja kuolaamista. Tässä melko lähellä on Ahveniston ulkoilualue, joka on tosi kivaa metsälenkkimaastoa. Samana iltana Ahveniston lenkin kanssa käytiin myös tutustumassa läheiseen Loimalahden koirienuittopaikkaan. Ihan kivat maastot ja puitteet on tässä lähistöllä Nemoa ajatellen. Nummen koulun takaa löytyy kiva nurmikenttä, jolla voi treenailla tokoa.

Soittelin tänään myös vapaista treenipaikoista ja näillä näkymin päästään varmasti ohjattuun jälkikoulutukseen ja mahdollisesti myös BH-kurssille. Ohjattua tottista on tarjolla Kirstulan kentällä, jossa on monia esteitä ja paljon lääniä useammankin porukan treenata samaan aikaan. Eli aika hyvältä vaikuttaa koiratreenien jatkon suhteen - monessa mielessä tilanne on parempi kuin Jyväskylässä.

Nemolla on tulossa aika vauhdikas elokuu, kun luvassa on kaksi näyttelyä ja tokokoe. Ilmoitin Nemon 19.8. tokokokeeseen Hämeenlinnaan. Ihan mielenkiintoista nähdä, miten virallisessa tokokokeessa pärjätään. Ennen koetta luvassa on intensiivistä treeniä ja kokeen jälkeen pidetään sitten tokosta taukoa ja keskitytään tottikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti