maanantai 23. heinäkuuta 2012

Treenipäivitystä

Edellinen blogi on ollut käyttökatkossa kohta pari viikkoa, joten treenien päivityksen saralla on ollut erittäin hiljaista. Treenailtu on toki tälläkin ajalla. Ollaan käyty muutaman kerran Maaritin jäljen jatkokurssilla, josta ollaan saatu hienoja onnistumisia.

Nemolle on tehty pari peltojälkeä ja erimittaisia metsäjälkiä. Ollaan ajettu sisään esinerauhaa ja se on toiminut erittäin hyvin. Maarit ohjeisti myös minua paljon Nemon lukemisessa ja tarkkuuden vaatimisessa ja Nemo onkin ajanut jälkiään varsin tarkasti. Tarkkuuden on huomannut hyvin siitä, että ajaa jäljen aivan päältä - tähän mennessä nostanut kolmelta jäljeltä kaikki kepit (6/6, 6/6 ja 10/10).

Varsinkin viimeisin jälki oli oikein hieno suoritus, sillä jäljellä oli kolme kulmaa ja ihan reippaasti pituuttakin. Nemo meni ensimmäisestä kulmasta reilusti yli, mutta löysi oikean jälkisuunnan nopeasti. Toinen ja kolmas kulma menivät tarkemmin ja se nosti kaikki kepit. Tässä keppien nostamisessa on menty ihan huimasti eteenpäin!

Viimeisten jälkien yhteydessä ollaan jouduttu miettimään Nemon palkkaus jäljellä ihan kokonaan uusiksi. Yleensä olen palkannut kepit ruualla, mutta nyt ruoka ei oikein meinannut kelvata. Kokeiltiin kepeistä palkkana myös lempparilelua frisbeetä - ei kelvannut. Lopulta kokeiltiin keppileikkiä joka kepillä ja se toimii! Koko jäljenajon konsepti on käytännössä parin viikon aikana mennyt ihan uusiksi, mutta ehdottomasti vain parempaan päin.

Töitä pitää tehdä eniten motivaation ylläpidon ja vahvistamisen kanssa, sillä muutamalla jäljellä (varsinkin pellolla) Nemolla ei meinannut olla oikein motivaatiota hommaan. Metsässä motivaatiota oli paremmin, mutta viimeisimman jäljen alussa Nemo oli juuri sen oloinen, että ei paljon kiinnostaa tää mättäiden haistelu. Innostui kuitenkin ajosta aina vain enemmän mitä pidemmälle päästiin. Jatketaan jälkitreenejä taas torstaina.

Tokossa olen koittanut aktivoitua alo-liikkeiden kanssa. Varsinkin seuruuta olen koittanut saada vireeltään paremmaksi ja pidempikestoiseksi. Perjantaina osallistutaan varmaankin Laukaan möllitokokisaan, katsotaan siellä, miten pakka on tällä hetkellä kasassa. Tavoitteena olisi päästä alo-luokka läpi vielä tämän vuoden puolella, että päästäisiin tässä hommassa vähän eteenpäin.

BH-koetta silmällä pitäen olen koittanut luoda seuruukaavioon jonkinlaisen treenisysteemin. Ollaan menty kaavio pari kertaa läpi 30 askelta+palkka systeemillä. Tällöin yhteen kaavioon tulee jopa 7 palkkauskohtaa. Seuruussakin pitää keskittyä motivaation ylläpitoon ja vahvistamiseen - treenamisen pitää aina olla hauskaa. Jospas me tuolla intoseuruun treenaamisella saataisiin pikku hiljaa seuruukaaviossa motivaatiota ylös ja palkkausmääriä alas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti