maanantai 4. marraskuuta 2013

Palkattua ja palkkaamatonta

Ttva-kurssilla teemana oli tänään palkkaamattomuustreeni eli kisanomainen treeni 3-5 liikkeellä. Koska koirakoita oli vain kolme, ehdittiin treenaamaan ruhtinaallisesti muutakin.

Ihan alkuun paikkaistuminen. Tässä taas lyhyt matka ja paljon palkkaa. Hyvin meni!

Nempan kanssa palkatta tehtiin noudot, liikkeestä istuminen ja pätkä seuruuta. Hyvä oli taas nähdä kisanomainen tilanne, mitä tapahtuu. Ja siellähän tapahtui vaikka mitä! Noudoissa luovutusasennot vinoja  ja metallilla tuli joku hylkimisreaktio eli ei meinannut antaa kapulaa käteen. Oisko ollut liian kylmä? Ei ole aiemmin tuota tehnyt.

Liikkeestä istuminen oli hyvä ja seuruukin ihan ok. Palkkasin seuruusta ihan alkupätkällä. Liikkeiden väliin mahtui kuitenkin taas nemomaista haahuilua tyyliin "käynpä katsomassa, mitä tuolla tädillä on TAI onpas tässä kiva purkki kentän reunassa...". Liikkeiden välejä ja hallintaa pitää treenata paljon lisää! Kokonaisuutena kuitenkin ihan kivaa tekemistä.

Omalla 20 min treenivuorolla tehtiin aluksi häiriötreeniä. Alkuun kuljeskelin vain Nemon kanssa hihnan kanssa ja Veera teki häiriötä. Mun tehtävänä oli pitää mielenkiinto minussa. Sitten tehtiin ilman hihnaa. Pitää muistaa kentällä vaatia sitä, ettei häippäse kesken treenin minne huvittaa.

Sitten metallinoutoa vauhtina. Alkuun Nemo taas jostain syystä hylki kapulaa ekassa heitossa, mutta loppuun saatiin tosi kiva ja vauhdikas luovutus. Pitää muistaa vaan sanoa "vapaa", kun vapauttaa leluun.

Luoksetulossa koitin treenailla seis-stoppia. Nemo vaan alkoi heti alussa himmailemaan ja kyttäilemään eli tehtiin loppuun sitten vaan vauhtina läpituloluoksaria. Stoppauksissa pitää muistaa koittaa heittää lelu aikaisemmin. Jatkossa koitetaan käyttää kuitenkin enemmän takapalkka-treeniä kahdella lelulla (ensin luopuminen ja pelkkiä luoksetuloja, sitten stoppaukset ja takapalkka).

Loppuun vielä ruutua. Pari ekaa puoliväistä kosketusalustan kanssa, sitten ilman alustaa ja loppuun täysimittainen lähetys ilman alustaa. Ihan kivasti meni. Sitten vielä ne sivulletulot treenaukseen.

Treeniseura on ainakin tosi motivoivaa. Niin taitavasti treenailivat belggari ja labukka tänään evl-liikkeitä. Tosi kiva katsoa, miten erityyliset koirat treenaavat ja sitten verrata toimintaa Nemoon. Onneksi meillä ei rima ole kauhean korkealla, joten ei tule paineita saavuttaa yhtä hienoja suorituksia (ainakaan ihan vielä!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti