maanantai 31. maaliskuuta 2014

Yksiulotteinen ohjaaja

Eilisten treenien antina itselleni oli se, että huomasin jälleen kerran olevani aika yksiulotteinen ohjaaja. Nemon kanssa treenaamisen pitäisi olla vaihtelevaa ja yllätyksellistä, mutta en osaa toteuttaa tätä käytännössä.


Treenit aloitettiin taas paikkaistumisella ja -makuulla. Paikkamakuussa otin maahanmenon uudestaan, kun meni eka vinoon. Sitten pysyikin hienosti suorassa.


Tämän jälkeen tehtiin kartioiden kiertoa kahdeksikkona. Tässä ideana pitää vauhti samana, mutta koiran pitäisi itse lisätä vauhtiaan ulkokaarella ja hidastaa sisäkaarella. Itselläni yläkropan käyttö käännöksissä oli tosi vaikeaa, varsinkin ulkokaarella. Tätä pitää treenata.


Tämän jälkeen tehtiin vanhanajan idaria neliönä. Jokaisella sivulla aloituksessa yksi koira. Lädettiin kiertämään rinkiä ja käskettiin sivun puolivälissä koira seisomaan, istumaan ja maahan. Tämän jälkeen vielä käskytettynä muutama sivu. Nemppa teki liikkeet ihan kivasti ja oikein.


Mitä kauemmin kuitenkin tehtiin, sitä enemmän vire laski ja seuruihin lähdöissä jätätti. Olisi varmaan pitänyt palkata paremmin välissä lelulla tai nostaa virettä muuten. Lopussa otti häiriötä koirakosta, joka tuli reippaammin perästä. Itse ei päästy eteenpäin, kun edellä olevalla koirakolla oli vähän ongelmia. Itselle pitäisi saada myös terävämmät 90 asteen kulmat käännöksiin. Nyt ovat vähän pyöreitä.


Tämän jälkeen kartioiden kiertoa kellotaulumaisesti. Ohjaaja ja koira keskellä ja siitä lähetys halutulle kartiolle ja sen kierto. Meillä meni niin, että Nemo lähti aina väärälle eli ei katsonut mun lähetystä yhtään. Vinkkinä tähän koiranpuoleisen jalan siirto eteenpäin ja saman puolen käsi hieman ohjaamaan. Siitä rauhallinen lähetys tai hetsaus "missä merkki" ja "höpö höpö", jos menee pieleen. Sitten vaan uusi lähetys. Ideana opettaa koira etenemään suoraan haluttuun suuntaan esim. ruutua kohti.


Tässä yritin Matin mielestä auttaa Nemoa liikaa ohjaamalla enkä antanut koiran itse ratkaista ongelmaa.


Yleisesti Matti toivoi multa muutenkin iloisempaa tekemistä ja korkeampia äänenpainoja. Treenien pitäisi olla vaihtelevia ja yllättäviä eli seuraaminen leikkinä (hippa yms.). Lisäksi pitäisi palkatessa pakittaa koirasta poispäin eikä mennä koiraa kohti.


Treeniajan päättymisen jälkeen Matti halusi vielä nähdä, peruuttaako Nemo. Peruuttaahan se. Peruutuksista tehtiin sitten kaukkareiden istumista ja maahanmenoa, josta nostoa seisomaan. Näissä siis liike taaksepäin ja paino takajaloilla. Tätä voisi alkaa treenaamaan nyt paljon pihalla. Saadaan jo valmiiksi vähän välimatkaa ja käsimerkit käyttöön, ohessa jatketaan kuitenkin namiharjoittelua läheltä.


Lauantaina luvassa onkin sitten Korrien koulutus, jonne pitää miettiä hyvä treenaamisen kohteita. Vireen nostoon treenissä olisi ainakin ihan hyvä saada vihjeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti