maanantai 16. maaliskuuta 2015

Hampaanjälkiä

Mistä tietää, että oli hyvät treenit? No siitä, että kädessä on pari puremajälkeä, mutta tunnarikapuloissa ei.

Nemolla on nyt parina päivänä ollut ihan hyvä vire päällä. Eilen käytiin vähän tottistelemassa Virkailijatalon pihalla. Nemo höntsäili ympyrää viereisen pellon kautta. Ihan kivat treenit. Tehtiin seuruuta (useampi 50 askeleen pätkä), luoksetuloa, noutoa ja eteenmeno.

Tänään tokossa sama meininki. Aloitettiin ryhmähäiriötreenillä. Erittäin tarpeellinen treeni meille. Alkuun tehtiin kontaktia ringissä, sitten toisten ympärillä seurauttaen. Lopuksi vapaata seuraamista sikin sokin. Tehtiin istumista ja maahanmenoa ringissä (Nemo menee muiden käskyillä maahan/ istuu herkästi -> pitää treenata).

Sitten luoksetuloja rivissä vuorotellen kutsuen. Alkuun ihan vaan läheltä, sitten niin että kutsutaan kauempaa viistosti istuvien koirien edestä. Nämä menivät Nemolta ihan hyvin. Herkkä on edelleen lähtemään sivulta tai muuten omille teilleen. Tuota sivulla olemista ja vapauttamista pitää vissiin selkeyttää ja tiukempi linja siihen, mikä on sallittua ja mikä ei. Miten ihmeessä tämä voi olla taas näin vaikeaa?

Itse treeninä tunnari ja kaukoja. Tunnari kuten yleensä ennenkin. Nyt väärissä ei hajua, koska viimeksi väärissä oli nakkia tai joku muu haju, joka sotki treenin. Nakit edessä, itse puolivälissä. Hyvin haisteli (vaikka melko korkeavireinen olikin). Vähän liipasimella oli, ottaako vaan jonkun, mutta hyvin jaksoi haistella ja toi oman. Vääriä taas n. 30 kpl. Palautus supernätti. Kapulassa ei ollut kuin pitojäljet (ei pureskellut ollenkaan!!!). Ensi kerralla oma toisen viemänä. Iso edistys kuitenkin taas parin kuukauden takaiseen. Alkaa näyttää ja tuntua jo ihan hyvältä. Jee!

Toinen ilonaihe oli kaukot. Tein maahan-ylös -vaihtoja itse ilman rimaa ja otin nyt pari askelta vielä lisää matkaa. Silti Nemo muisti siirtää etujalkoja eikä siis venyttänyt. Tein vielä muutamia kertoja seiso-istu -vaihtoa ja tässä sama juttu: takajalat pysyi hyvin, etujalat liikkui. Selvää esitystä siis tässäkin tuskien taival -liikkeessä havaittavissa!

Kaukoista on tullut meille aamurutiiniin kuuluva osa. Kun saan Oulan syötettyä, hampaat pestyä ja Herra Hakkaraisen -pastillin suuhun, Nemo tuleekin jo venytellen että joskos treenattais :). Näin se pitää ollakin.

Loppuun vielä pari ruutuun lähetystä. Koitin yhdistää "yy-kaa-koo" -treeniä lähetyksiin.

Toissaviikolla käytiin tekemässä hyppytekniikkatreeniäkin taas Marin kanssa. Jatkossa pitää hyppytreeneissä panostaa jännitteeseen jätöissä ja palkaksi frisbee. Tuli paljon ponnekkaampia hyppyjä näin. Olen vaan ihan supersurkea jostain syystä tossa jännitteen luomisessa ja ylläpidossa. Pitää ottaa tämä ihan treeniksi itselle.

Hyppyvideoista katselin hidastuksia ja musta näyttää, ettei Nemo oikein takapäätään käytä edelleenkään hypyissä. Tänään treeneissä kokeiltiin "kurrettelua". Nemo pomppaa aina ylös eikä jää kyykkyyn kököttämään. Pari sinnepäin onnistunutta saatiin. Ilmeisesti takapäässä on kaikesta takapäätreenistä huolimatta vielä heikkoutta tai ei uskalla vaan nousta ylös (koittaa kietoa etutassun mun käden ympärille). Pitää katsoa sitä fyssariakin taas johonkin vaiheeseen. Kurrettelutreeni tulee mukaan aamujumppaan tästä lähtien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti