sunnuntai 19. elokuuta 2012

Hämeenlinna tokokoe 19.8.

Tänään käytiin tokoilemassa meille jo toinen kolmostulos alokasluokasta. Tämä oli vähän pettymys, sillä treenit Nemon kanssa ovat menneet hyvin, mutta taas just ennen kehää tapahtui jotain ja kaikki meni pieleen.

Kävin virittelemässä Nemoa vähän ennen koetta ja kertasin meidän kompastuskivet. Ei ehkä olisi kannattanut, sillä Nemo takkuili jäävien kanssa, mutta sain kaikki palkattua oikeasta suorituksesta. Kuitenkin jo ennen luoksepäästävyyttä ja paikkamakuuta aistin koirasta, että nyt ei välttämättä mene putkeen. Nemoon oli älyttömän vaikea saada minkäänlaista kontaktia, vaikka hetsailin lelulla ja koitin palkata kontakteista. Odoteltiin kehään menoa hetki, mikä saattoi olla Nemolle liikaa. Nemppa kiskoi syömään heinää eikä ollut yhtään kuulolla. Kyttäili muita koiria.

Sama hallintaongelma jatkui kehässä. Sivulle tulosta ei meinannut tulla mitään, jouduin asettelemaan Nemon sivulle. Luoksepäästävyyden jaksoi istua ihan hyvin, mutta paikkamakuu oli aivan kamala! Meni maahan niin hitaasti, että tulkittiin kaksoiskäskyksi. Meni maihin niin vinoon kuin vain on mahdollista, haisteli maata ja peräpäätään. Ihan evvk-meininkiä. Tästä tiesin jo, että jos ei ihmeitä tapahdu, kokeessa ei päästä kovin hyville pisteille.

No, pistesaldo liikkeistä olikin sitten juuri sitä, mitä ounastelin:

Luoksepäästävyys: 10.

Paikkamakuu: 7 (Tähän pitää nyt keksiä joku todella tehokas motivaatiojuttu. Yhtään tällaista paikkamakuuta en aio enää katsoa!)

Seuraaminen kytkettynä: 7,5 (Nemo jätätti heti alussa, otti kiinni juoksuosuudessa, mutta täyskäännös aivan hirveä)

Seuraaminen vapaana: 7,5 (Vähän piristyi, mutta ei edelleenkään ollut mitään haluja pitää kontaktia)

Liikkeestä maahameno: 0 (Jäävät olleet todella varmoja ja tietty ennen koetta teki väärin ja kokeessa sitten seisominen. En viitsinyt sanoa toista käskyä, kun tiesin jo, ettei tästä kokeesta tule mitään. Kaksoiskäskylla maahanmenosta olisi saanut 7,5 pistettä, jolloin oltais saatu kakkostulos)

Luoksetulo: 8,5 (ei kovin vauhdikas, edelleen vinoon eteen vasemman puolelle. Onneksi tätä ei ollakaan treenattu kuin joka ikinen päivä)

Liikkeestä seisominen: 7 (Seuruupätkä ihan zombie-meininkiä, pysähtyi kuitenkin hyvin ja istui käskystä)

Estehyppy: 6,5 (Hyppäsi hyvin, mutta haisteli estettä noin kymmenen sentin matkalta, istui käskystä vinoon)

Kokonaisvaikutelma: 8 (Tuomari sanoi, että ohjaaja yrittää kaikkensa, mutta koira ei nyt vaan tee niin kuin pitäisi)

Pisteitä yhteensä 138,5.

Että tällainen koe. Harmittaa, että nyt niin moni asia meni päin puuta. Viimeinen treeni, jossa tein kaikki liikkeet putkeen ilman palkkaa meni tosi hyvin ja Nemo toimi innokkaasti. En tiedä paineistuiko Nemo mun jännittämisestä vai mitä tässä tapahtui. No, treenaillaan lisää ja mennään taas uudestaan kokeeseen.

En vaan oikein edelleenkään tiedä, miten Nemolle saa sellaisen vireen, että kestää koetilanteen ja jaksaa työskennellä innokkaasti. Nemo on koetilanteessa niin eri koira kuin treenatessa. Heti kun vire laskee, Nemo ei jaksa työskennellä lähelläkään normaaliosaamistaan. Jotenkin kokeessa menettää kaiken mielenkiintonsa tekemiseen eikä innostu siitä, vaikka miten koitan sitä innostaa äänenpainoilla ja taputuksilla. Ongelma on se, ettei Nemo innostu itse tekemisestä vaan enemmän palkasta (lelu ja leikkiminen), jonka tekemisestä saa. Tähän pitää nyt koittaa keskittyä, jotta intoa tekemiseen tulisi lisää ilman palkkaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti