tiistai 18. syyskuuta 2012

BH-treeniä

Käytiin pitkästä aikaa BH-treeneissä Kirstulassa. Koiria oli taas aika mukavasti, joten ehti nähdä erinäisiä treenikuvioita ja suorituksia. Tein Marin kanssa parina, Nemo meni eka makuuseen.

Ei taas voinut oikein makuuksi sanoa, kun jouduin korjailemaan asentoa parikin kertaa. En aio nyt hyväksyä noita lonkalle siirtymisiä, joten palkkasin suorista makuista ja korjasin kaikki vinot. Pk-puolella se nyt olisi sama, miten päin siellä maassa pysyy, mutta tokossa tuo on hankalaa, jos röhnöttää kyljellään. Haluaisin takoa Nemon päähän, että paikkamakuussa ollaan valppaana eikä haisutella tai muuten pölhöillä siellä maassa. Tokossa tuo lonkalle siirtäminen tietää herkästi vireen laskua ja sitä kautta sitten pisteiden laskua. Tein ihan lyhyttä pätkää ja palkkasin usein. Ensi kerralla koitan lelua naaman edessä, jos se kiinnostaisi. Nurmella oli ilmeisen vahvoja hajuja, kun eräs narttukin haisteli nurtsia seisaaltaan makuusta.

Itse treeninä tehtiiin seuruuta, käännöksiä ja täyskäännöksiä. Tein lyhyttä pätkää ja palkkasin paljon pallolla välissä. Se on niin jännä, kun kentällä oli montakin koiraa, joille vire seuruussa ei ole mikään ongelma - seuraavat vaikka kuuhun! Nempalla olen koittanut tehdä pelkkää intoseuruuta eli hyvää virettä tekemiseen. Musta liikkeelle lähdöt oli nyt aika hyviä, otti kontaktin aika nopeasti ja aika pitkääkin pätkää päästiin ilman palkkaa.

Tehtiin vähän myös henkilöryhmää. Jokaista kierrettävää piti vähän mulkoilla ja katsella, paria vähän haistellakin. Se on jotenkin Nemon luonteessa, että kaikki uudet ihmiset pitää möllöttää, että kukas tää on ja mitä se tossa seisoo. Lenkilläkin on sama juttu. Jos joku seisoo tien reunassa, Nemo jää kattomaan, että mitä sä siinä seisot? Se on vähän epäileväinen kaikkia uusia ihmisiä kohtaan. Sit jos joku vaikuttaa Nemosta tutulta, niin se pitäis käydä tsekkaamassa. Pitää kuitenkin koittaa treenata henkilöryhmä siten, että siinä mennään vaan kontaktissa, vaikka ryhmässä olisi minkälaista ukkoa tai akkaa seisoskelemassa.

Tein myös liikkeestä maahanmenon ja luoksetulon. Maahanmeno oli kiva, luoksetulossa pidin nakin edessä, ettei yhtään tarjoa mitään puolivasen-eteentuloa. Tässä olen nyt ollut tarkempi, että "tule" on suoraan eteen. Yleensä pitkällä matkalla kiertää vasemmalta kaaren ja sit tulee eteen vinoon.

Treenien lopussa Mari kysyi, olisinko kiinnostunut Nemon kanssa syksyn BH-kokeesta. Hmm... pitääpä todellakin miettiä. Toisaalta olisi kiva käydä kokeilemassa, miten menee. Toisaalta olen vielä tosi epävarma Nemosta, että miten jaksaa pitkät seuruupätkät. Mun epävarmuus heijastuu sitten ehkä Nemoonkin mikä voi enteillä sellaista zombi-toimintaa, että kokeen läpi meneminen voi tuntua pitkältä! Ensi keskiviikkoon mennessä pitäisi ilmottaa, tullaanko kokeeseen. Pitää treenailla viikonloppuna ja sitten tehdä vielä tiistai-treeni ja katsoa sitten, mikä on meininki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti