maanantai 10. syyskuuta 2012

Jälkeä ja keppihevosia

Ei ehkä ekana tulisi mieleen, että jälkeä tekiessään törmää keppihevosiin, mutta näin meille kävi tänään. Käytiin Nemolle tekemässä jälki teollisuusalueen maastoon. Sami kävi polkemassa n. 400 m pitkän jäljen pöpelikköön. Mennessä nähtiin, että kaksi tyttöä kävelivät tien laidassa ja kun Sami oli tekemässä jälkeä, samat likat suuntasivat kohti keppihevostensa kanssa. Sami koitti mutkitella metsässä siten, etteivät tytöt jäljelle päätyisi.

Annettiin vanheta tunti ja käytiin ajamassa. Maasto oli aika vaikeaa, paljon pusikkoa ja risukkoja. Alussa Nemo ajoi ihan hyvin ja nosti ekan kepin hyvin. Nosti seuraavankin, mutta sen jälkeen alkoi ajaa jälkeä ihan oudosti. Meni ihan edestakaisin, pomppi puiden yli siksakkia. Päästin liinasta irti ja annoin sen itse pyöriä omia mutkiaan. Yhdessä kohdassa meni todella pitkän pätkän nostamatta yhtään keppiä ja silloin aloin epäillä, että liekö on meidän jäljellä. Päätyi jäljeltä polulle, josta näin Samin tekemän ylitysjäljen. Oltiin monta metriä sivussa. Nemo ylitti polun ja nappasi kauempaa oman jäljen. Jäljesti vielä jokusen metrin ja nosti viimeisen kepin.

Olipahan mielenkiintoinen jälki. Olen aika varma, että saattoi jossain välissä vaihtaa eri jäljelle, sillä tytöt olivat kävelleet ihan suoraan meidän jäljen läpi keppihevostensa kanssa. Olivat nimittäin juuri jäljen toisella puolella, kun lähdettiin ajamaan jälkeä. Nemo nosti kuitenkin viisi keppiä. Keppien määrästä ei ole tietoa, kun Sami ei niitä laskenut. Arvion mukaan 1-2 keppiä jäi metsään eli ihan ok ajoi siitä huolimatta, että lähellä oli ilmeisen tuoreita harhoja. Yhden kulman taisi oikaista, ekan meni tosi hyvin. Muista kulmista ei ole mitään käsitystä, kun mutkiteltiin ihan miten sattuu.

Vire ei ollut ihan huippuluokkaa, kun keksi merkata kesken ajon, mutta jatkoi sitten ihan omatoimisesti ajamista. Oli syönyt aamulla koko ruuan, joten ruokapalkka kepeistä ei tainnut olla ihan mieluisin, mutta söi palkkansa silti. Jälki oli merkkaamaton, joten tällä kertaa treenin aiheena oli "Luota koiraan". Ehkä ensi jäljellä treenaillaan taas enemmän tarkkuutta merkatulla jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti