sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Tokoiluja

Nempan kanssa tokoiltiin tällä viikolla pari kertaa. Ollaan pidetty vähän treenitaukoa ja oikein kerätty intoa treenaamiseen.

Perjantaina kävin tekemässä illalla pikkutreenin. Tehtiin vähän seuruuta, ohjattua noutoa ja hyppyä. Nemosta huomasi, ettei olla treenattu kunnolla vähään aikaan. Ohjatussa painoi kuin ohjus ensin merkistä ohi. Otin uusiksi, pysähtyi nyt merkille ja sitten lähti ihan salamana hakemaan oikealta lelua. Tehtiin kaksi oikeaa ja molemmilla kerroilla Nemo haki lelun tosi säpäkästi. Tein pelkkää merkkiä pari kertaa, että sain suoria merkille asettumisia.

Hypyssä kiinnitin huomiota paikalla pysymiseen ja esteen haisteluun. Alussa haisteli, kielsin ja otin uusiksi. Palkka hyvästä haistelemattomasta suorituksesta.

Tänään käytiin Riitan ja Rhondan kanssa tokoilemassa aamutuimaan. Alkuun tehtiin paikkamakuu. Tämä on meille nyt tosi vaikea, kun Nemo ei jaksa olla maassa hyvässä asennossa sitä paria minuttia. Aina kääntää takapäätään eli vire lopahtaa alkuunsa. Kävin kerran korjaamassa asennon ja jätin nakin nenän eteen, jos keskittyisi siihen. Kävin palkkaamassa välillä, kun makasi hyvin. Lopussa makasi tosi hienosti, mutta kun olin tulossa vapauttamaan, keikautti taas takapäätään.

Niin rasittavaa, että tämä liike ei nyt toimi yhtään. Nemolla menee mielenkiinto samantien, mikä ei kokeita ajatellen enteile hyvää muillekaan liikkeille. Pitää nyt tehdä ihan pikkupätkää kunnon palkalla ja venyttää siitä sitten vaihdellen erimittaista makuuaikaa. Tämä liike oli meillä jo hyvässä kuosissa, mutta nyt olen jotenkin tyrinyt palkkauksen kanssa (liikaa koemaista treeniä) ja makuu on Nemosta nyt tosi tylsä liike.

Sitten tein seuruuta häiriössä siten, että Rhonda treenasi luoksetulon stoppia ja seuruuta samaan aikaan. Nemo piti tosi hyvin kontaktin ja pääsin palkkaamaan tosi hyvistä seuruupätkistä häiriössä nakilla ja lelulla. Tämä oli tosi hyvä treeni meille!

Tehtiin pitkästä aikaa ruutua. Käytiin ensin katsomassa kosketusalusta ja otin pari lähetystä ihan läheltä. Aluksi Nemo otti alustan suuhun, mutta tajusi nopeasti, mikä on homman nimi. Vein Nemon kauemmas ja otettiin neljä lähetystä n. 5 metristä. Nämä olivat kaikki ihan mielettömän hienoja. Saman tien stoppi keskelle ruutua joka kerta! Ihan Nemon lemppariliike.

Loppuun tein vielä noudon 250 g kapulalla. Tämä on Nemolle kevyt kapula, joten vähän lällytti tullessa. Tuli kuitenkin suoraan eteen, joten otin vain luovutuksen pidolla uudestaan. Kaiken kaikkiaan tehtiin kaikki jutut tosi onnistuneesti eli hyvä on välillä pitää treenitaukoja ihan tarkoituksella olla välillä tekemättä mitään.

Loppuverryttelynä käytiin Jukolan metsässä lenkillä Rhondan kanssa. Mentiin samaa reittiä kuin viimeksi, mutta jostain syystä Nemo alkoi heti alussa haistelemaan takapäätään ja meni puskaan istumaan eikä tullut mukana. Lähti kävelemään ihan toiseen suuntaan, kun menin sen luokse. Jonkun ihme trauman on taas saanut ja jotenkin yhdistää sen ilmeisesti Rhondaan ja tuohon paikkaan. Mentiin sitten eri kautta ja siellä Nemo meni paremmin. Saatiin lenkillä treenailla paljon luoksetuloja ja koirien ja ihmisten ohitteluja, kun maastossa oli muitakin kulkijoita.

Kiitos vielä Riitalle tosi kivasta tokotreenistä ja lenkkiseurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti