sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Maccabee-leiri 21.-23.9.2012


Viikonloppu vierähti Maccabee-porukan kanssa Kuralan kartanossa Turun kupeessa järjestykseltään toisella Maccabee-leirillä. Paikalla oli paljon uusia ja jonkin verran tuttujakin Maccabee-omistajia ja -koiria. Kivaa oli viettää viikonloppu mukavassa seurassa!

Leirillä treenailtiin agilityä, maastoja ja vähän tokoa ja tottistakin. Perjantaina majoituttiin mökkeihin ja tutustuttiin uusiin tyyppeihin. Perjantaina kävin tekemässä Nemolle illalla hallissa pienen iltatreenin, tehtiin vähän kaikkea. Lauantaina agittajata aloittivat treeninsä heti aamusta Santun ohjeistamana hallissa ja maastoon suunnattiin pikkuporukalla vähän myöhemmin. Ella talloi Nemolle ehkä reilun 500 m pitkän jäljen, jolla 7 keppiä. Itse tein Lynille pari jälkeä (eka tuli liian vaikeaan maastoon, mutta ajettiin Briellä). Sami teki sitten Sydneylle pidemmän jäljen. Lisäksi Mari teki pari jälkeä omille koirilleen.

Nempan jälki meni ihan hyvin. Alussa oli taas vaikeaa, kun jälki lähti tosi hassuun suuntaan ja Nemo haki jälkeä alussa tosi paljon. Lähti kuitenkin ihan hyvin ajamaan. Alussa oli pitkä pätkä ilman yhtään keppiä, joten siitä tulin vielä epävarmemmaksi, ollaanko jäljellä. Keppejä alkoi nousta vähän tiuhempaan jäljen edetessä, joten siitä tiesin, että taas mennään ihan hyvin. Nemo nosti kaiken kaikkiaan 5/7 keppiä. Teki hyvin töitä jäljellä ja varsinkin kulmissa.

Iltapäivällä tehtiin vielä yhteinen esineruutu. Haetin Nemolla kaksi esinettä aika läheltä. Alussa taas haahuili ja löysi ruudusta narttupissit, jonka päälle piti sitten kakata. Otin taas lähetyksen suoraan esineelle ja nosti ekan esineen. Lähetin suoraan toisella, mutta ilmeisesti ei halunnut sitä nostaa, kun meni siitä vain ohi. Lopulta nosti kauempaa Qiron oman lelun, jonka Q oli sinne kiikuttanut.

Lauantai-iltana Nemo pääsi leikkimään illalla vielä Siiri-siskon kanssa. Sisarusten leikkiminen tosin oli vähän sitä, että möllöttävät toisiaan ja syövät kilpaa heinää. Iltatreeninä Sami oli käynyt Nemon kanssa tekemässä ex-tempore vähän agia matalilla hyppyesteillä. Olivat menneet samaan syssyyn puoli rataa eli monta hyppyä, pari putkea ja A:n. Aika hauskaa, kun Nemon kanssa ei agia ole treenattu koskaan. Voisi se agittaminen Nemoltakin luonnistua.

Su aamuna muutamat agittajat ottivat vähän ratatreeniä, jonka jälkeen päästiin tekemään tokoa ja tottista. Tehtiin aluksi paikkamakuu porukalla. Nemo heitti melkein heti lonkalle ja pälyili taas ympäriinsä - haisteli myös maata. Makuuaika oli n. 2 min. Kyisin Tiinalta, mitä mieltä oli Nemon makuusta ja kuulemma muuten oli ok, mutta haistelut pitää saada pois.

Sitten tehtiin henkilöryhmää. Nemon kanssa menin eka ihan kokeeksi läpi ilman näkyvää palkkaa. Tässä kontakti rakoili ja otin sitten nakin kanssa, sitten kiersi ryhmää hyvässä kontaktissa ja stoppasi hyvin ihmistenkin vieressä kontaktissa. Tehtiin sitten läpituloa monta kertaa niin, että saatiin hyvä suoritus kontaktissa - puoli matkaa reipasta kävelyä, loput juoksua. Tiina jäi meidän kanssa vielä sivummalle treenaamaan kontaktia eli pomppi ja taputti yms. edessämme ja palkka aina, kun Nemo piti kontaktin. Nemolla on kuulemma vähän ongelmia peruskontaktissa (ei virettä tekemiseen, yllätys!) ja tätä pitää treenata nyt tosi paljon. En vain oikein tiedä, millä ihmeellä saan sille seuruuseen sen hyvän ilmeen, kun olen koittanut nytkin tehdä pelkkää intoseuruuta. Pitää vaan treenata lisää.

Tehtiin vielä erikseen pelkkää sivulle tuloa ilman käskyä eli seison vain paikoillani ja palkka aina, kun Nemo tulee sivulle itse.

Sitten tein vielä loppuun ruutua ja ohjattua. Ruutu ensin kosketusalustalla suorasta lähetyksestä, sitten pari kertaa merkin kautta oikealle. Meni ihan ok. Ohjattua tein ihan vain testatakseni, noutaako myös ohjatun kapulan. Tilasin Julian kautta meille hienot uudet ohjatun kapulat ja oli pakko päästä heti tesmaamaan niitä. Nemo haki kapulan hyvin.

Tuosta sunnuntain tokosta en ole niin nyreissäni, vaikka vire ei ollut huippuluokkaa, kun oli kuitenkin jo treeniä parilta päivältä takana. Pidetään taas vähän taukoa ja tehdään lisää treeniä loppuviikosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti