sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Jyväskylän KV

Ensimmäistä kertaa tehtiin Nemon kanssa näyttelymatka Jyväskylään. Aiemmin ollaan aamulla vaan pakattu koira autoon ja kymmenen minuuttia ajattu Paviljongille. Nyt varattiin viikonlopuksi mökki Riihivuorelta, josta lähdettiin sitten sunnuntaina käymään Jyväskylän näyttelyssä visiitillä.

Mökki oli tosi mukava, sopiva kahdelle ihmiselle ja koiralle. Nemo keksi siellä taas uusia paikkoja, joissa nukkua. Uusi suosikkipaikka oli nukkua tunkeutuneena kenkätelineen alle. Sinne möngertäminen oli kyllä jo vähän hupaisan näköistä.

Jyväskylän näyttelyyn oli ilmoitettu 37 koiraa. Avoimessa luokassa koiria oli taas ihan mukavasti. Parannusta viime vuoteen oli se, että näyttelykehä oli paljon isompi kuin viime vuonna ja oli vähän avarammassa hallissa, joten siellä ei ollut hirveää väentungosta ja ruuhkaa kuin viime vuonna. Tuomarina oli Jeff Luscott Isosta-Britanniasta, joka oli todella miellyttävä tuomari. Koiria juoksuttaessaan hän sanoi "laitetaan nämä kauniit koirat juoksemaan" ja oli muutenkin oikein miellyttävä tuomari.

Itse taas vähän hermoilin ennen kehään menoa Nemon seisottamista, kun valmistautuminen jäi taas viimeiseen iltaan ja seisottelin Nemoa edellisenä iltana Riihivuoren huipulla tuiskussa ja tuulessa. Onneksi poitsu osasi olla kehässä jo tosi edustava ja sain siirrettyä jalkojakin niin, että piti ne sen jälkeen aloillaan. Tuomarin katsauksessakin seisoi hienosti, antoi tutkia eikä istunut. Samoin jaksoi seisoa tuomarin edessä ihan liikkumatta tosi hienosti.

Avoimen kehästä saatiinkin ERI ja SA ja kilpailuluokasta meille irtosi vielä PU4-sijoitus ja varaserti. Nemppa taitaa olla sellainen varasertivalio :). Saadaan jo kolmas varaserti roikkumaan seinähyllyn kylkeen. Tosi mukava näyttelyreissu, josta jäi hyvä fiilis.

Brittituomari kommentoi Nemosta seuraavaa:

Impressive boy with the head, body and balance. Well filled in chest and rear quorters. Good over the topline. Good coat condition and length. Moves really well. Strong legs with the nice action.

Nemon liikkumisesta sain tosin kehän jälkeen kommenttia, että joissain kohdin kun koitan hidastaa Nemoa tai muuten tulee jonkinlainen nykäys, Nemo peitsaa, mutta muuten liikkuu hyvin. Vaikea sanoa, kun en itse tätä huomaa, mutta pitääpä tätäkin tarkastella seuraavissa näyttelyissä lähemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti