perjantai 22. helmikuuta 2013

Hallitreenit ja hiihtoloma!

Synttäreideni kunniaksi aloitin tänään hiihtoloman. Lomaa käytiin juhlistamassa käymällä hallitreeneissä Jankk:n hallilla. Olin tehnyt Nemolle treenisuunnitelman etukäteen ja tehtiin lähinnä juttuja, joissa oli hiomista viime kokeen tiimoilta.

Alkuun järkkäsin meille tosi avuliaan liikkurin, jota pyysin vain lähettämään meidät seuruuseen ja Nemolle palkka sanan "valmis" jälkeen, jos edelleen piti kontaktia ja oli valppaana lähtemään seuruuseen. Viime kokeessa tipautteli kontaktia jatkuvasti, siksi siis tämä treeni.

Alussa jouduin huomauttamaan pari kertaa, mutta sitten jo niin hyvää kontaktia, että liikkuri joutui vaikeuttamaan hommaa. Ensin kaapi jalalla maata, sitten heitteli tohvelia jalasta ja lopuksi konttasi meidän ympärillä :). Nemo oli tässä vaiheessa että "mitä ihmettä toi tekee?" eikä oikein meinannut kontakti enää pysyä. Oli se ehkä vähän koomisen näköistä, kun aikuinen nainen konttaili ympäriinsä meidän edessä ja sivulla. Mutta erittäin hyvä häiriö silti! Kontaktitreeniä häiriössä pitää tehdä lisää jatkossakin.

Tein sitten kokeenomaisena seuruuta käännöksillä ja pysähdyksillä ilman välipalkkoja ja kiitoksia ja tästä megariehut, kun kontakti pysyi koko pätkän. Tein ihan tahallani myös lyhyempiä pätkiä lähellä treeniä katsovia ihmisiä. Hyvin meni nämäkin pätkät.

Tein huvikseni myös sellaisia paikan siirtymisiä, joissa itse vaihdoin paikkaa ja kutsuin Nemon eri suunnista sivulle. Annoin sen kävellä lähistöllä vapaasti ja siitä sivulle - näitä vapaita siirtymiähän ja koiran saamista hyvään perusasentoon ripeästi on kokeissa tosi paljon, joten niitäkin pitää treenailla lisää.

Sitten tehtiin kaukkarit niin, että ihmiset oli ihan Nemon selän takana ja kentällä treenasi toinenkin koira - ei mitään sanomista. Loppuun vielä avohyppy, jossa sitten enemmän huomautettavaa. Alkuun ei meinannut istua, mutta lopulta taas ihan hyvää tekemistä.

Nemolle tosi paljon asiaa putkeen, ja huomasi, että alkoi lopussa olemaan taas jo vähän sitä mieltä, että riittää jo tämä tekeminen. Virejuttuja pitää kyllä miettiä Hannan kanssa ensi kuussa, että miten tuota intonappulaa saisi väännettyä isommalle. Nyt en palkannut kertaakaan purkille kentän laidalle enkä enää palkkaakaan. Mietin jopa, että näytän Nemolle vain repun, että jotain täällä on, mutta en näytä palkkaa. Sitten kokeen jälkeen saa mennä palkalle.

Taidan tästä himmailla taas treenaamista ennen ensi viikon koetta kohti. Tehdään vaan pikkutreeni ensi perjantaina, muuten jätetään varmaan treenit vähemmälle, etten kyllästytä Nemoa liikkeisiin ihan kokonaan. Osaa jo, joten paljon enemmän pitää keskittyä vaan kokeessa itsensä koossa pitämiseen ja koittaa koetilanteessa saada Nemolle into päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti