sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Varkauden tokokoe 16.2.2013

Eilen startattiin ensimmäisen kerran avoimen kokeessa. Koe järjestettiin Varps:n areenalla. Mentiin perjantaina Kuopioon ja ajeltiin sieltä reilu tunti koepaikalle. Ennen koetta ei jäänyt aikaa Nemon käyttöön ja virittelyyn kuin vajaa vartti, koska koe alkoi etuajassa. Vähän tuli hännän alla mentiin siis suorittamaan ensimmäistä liikettä.

En ollut ehtinyt vielä kasata ajatuksia kunnolla koko kisaan. Paikkamakuu meni kuitenkin hyvin. Näin Nemon koko ajan heijastuksena piilopressun viereisen kopin ikkunasta ja voi sanoa, ettei ollut mitään huomautettavaa. Tästä sitten kova stemppi loppukokeeseen.

Tässä tarkempi listaus pisteistä ja omia mietintöjä:

Paikkamakuu: 10. Ei niin mitään huomautettavaa, ei edes haistellut maata kertaakaan. Hyvä Nemo!

Seuraaminen taluttimetta: 8,5. Yllätyin pisteistä. Itse odotin arvosanaa 7 tai sinne suuntaan. Ei lähtenyt terävästi liikkeelle, käännöksissä oli vähän väljä ja yhden kerran jouduin antamaan lisäkäskyn, kun meinasi unohtua tekemään jotain muuta.

Maahanmeno liikkeestä: 10. Näitäkin pisteitä vähän ihmettelen. Muistaakseni ei taaskaan ihan paras stratti seuruuseen, silti maahanmeno napakka ja ekalla käskyllä sivulle.

Luoksetulo: 8. Jos jotain liikettä jännäsin, niin sitten tätä. Ilmeisesti vauhtiluoksetuloista oli jotain apua, kun Nemo lähti tosi reippaasti liikkeelle. Stoppasi pikkaisen merkin jälkeen ja siitä vähän hitaammin luokse (vino eteenistuminen) ja siitä nätisti suoraan sivulle.

Seisominen liikkeestä: 9. Ei muistikuvaa, miten lähti seuraamaan. Stoppi hyvä ja istui saman tien sivulle. Jätöissä on kivaa, että jää ihan paikoilleen (ei siirtele jalkoja eikä pahemmin kyttäile perään).

Nouto: 9. Nemon lemppariliike! Lähti hyvin noutamaan, ei jäyskyttänyt. Istui pikkasen vinoon eteen, irrotti käskyllä ja meinasi varastaa sivulle, mutta ehdin just sanoa käskyn samaan aikaan.

Kauko-ohjaus: 10. Näitäkin pisteitä ihmettelen. Kaksi ekaa hyvin, toinen istuminen hitaampi ja maahanmeno vähän vinoon (Nemo alkoi olla jo, että joko tämä loppuu?).

Estehyppy: 8. Innokas hyppy, mutta sitten askel esteelle ja nenä kiinni esteeseen. Annoin heti istu-käskyn kun pääsi toiselle puolelle. Nemo jäi jostain syystä siihen pariksi sekunniksi nollaamaan, mutta kun nostin kulmakarvojani istui :). Luoksehyppy mainio ja käskystä hyvin sivuille.

Kokonaisvaikutus: 7. Tämä siksi, että Nemo oli joka liikkeen jälkeen sitä mieltä, että nyt voi mennä palkkapurkille. Mentiin yöksi Kuopion Rauhalahteen eikä Nemo sitten syönyt mitään edellisenä päivänä eikä suostunut syömään aamullakaan. Oli niin nälkä, että olisi vaan halunnut syödä!

Kokonaispisteet 180 ja AVO1-tulos. Sijoitus 2/ 7.

Olin tosi yllättynyt tulokseen. Odotin ihan oikeasti 2-tulosta, koska Nemo oli koko ajan sinkoamassa palkalleen. Pitää miettiä tuo palkkaus uusiksi, koska kentän laitapalkka johtaa helposti siihen, että Nemo on koko ajan menossa palkalle. Samoin seuruuseen lähtöihin pitää saada lisää intoa ja pontta!

Muutenkin pisteistä olisi voinut rokottaa mielestäni vähän enemmän. Olisi ehkä enemmän vastannut todellista tasoa. Nemo esim. alkoi seurata liikkeenohjaajaa, jolla oli istu-maahan-seiso -kyltti kädessä ja jouduin sitä vähän tökkäämään, että urpo, nyt tähän oikean ihmisen sivulle kiitos!

Muuten olen kokonaisuutena ihan kohtuullisen tyytyväinen meidän debyyttiin uudessa luokassa. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti