sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Janakkalan tokokoe 3.3.2013

Tänään käytiin kokeilemassa avo-onneamme Janakkalassa ja onni oli jälleen ihan myötäinen. Ennen koetta kartturia jännitti tosi paljon ja epävarmuus siitä, milloin mentäisiin paikkamakuuseen kalvoi mieltä.

Paikkamakuu alkoikin sitten tosi yllättäen ja juoksutin Nemon kehään suoraan autosta, mutta alkupaniikista huolimatta koe meni ihan mainiosti:

Paikkamakuu: 10. Tosi vaikeaa oli taas kehäänmeno ja Nemo meinasi varastaa alasmenon. Oli sellainen fiilis, että jotain keksii tällä kertaa ja paluussa olikin vähän mutkalla ja ilm. nenäkin käynyt maassa. Paikalla pysyi silti.

Seuruu vapaana: 9. Sain hyvin viriteltyä Nemon ennen omaa vuoroamme ja onneksi vire pysyi myös seuruussa. Käännöksessä pientä väljyyttä ja kontakti taisi tipahtaa kerran. Muuten oikein mainio suoritus.

Maahanmeno liikkeestä: 8,5. Seuruussa taas puutteita, muuten ok.

Luoksetulo: 9. Yllättävän hyvä suoritus. Hyvä vauhti ja stoppi ihan ok. Kivaa oli, että viimeinen luoksaripätkäkin vauhdikkaasti. Nätisti eteen ja säpäkästi sivulle.

Liikkeestä seisominen: 8. Seilasi seuruun puolivälissä jossain ihan muualla kuin olisi pitänyt. Annoin tosi painokkaan käskyn ja jäikin seisomaan ok. Istui hyvin käskystä.

Noutaminen: 10. Oi mikä vauhti ja tekemisen into! Tää oli tosi hyvä lukuunottamatta sitä, että kaarsi vasemmalta ja pikkaisen vino luovutus. Irrotus käskyllä (ei jäyskyttänyt) ja tosi rempseästi sivulle.

Kauko-ohjaus: 10. Ei mitään huomautettavaa.

Hyppy: 6,5. Nemo vähän nukahti ja jäi arpomaan hyppy-käskyn jälkeen, nyökäytin päätä ja meni yli - ja hyppäsi jonnekin tosi kauas. Vaikka sanoin "istu"-käskyn, hiippaili esteelle ja nenä esteeseen kiinni (mikä siinä on, että estettä pitää sniffailla AINA kokeessa?). Toisella käskyllä istuminen ja muuten sitten tosi reippaasti loppuun.

Kokonaisvaikutus: 8. Himppa parempi hallinta koiraan kuin viime kokeessa. Edelleen meinaa lähteä ilman lupaa palkkapurkille (en ehtinyt palkkausta viime kisojen jälkeen muuttaa). Kehui nyt paljon hillitymmin lähinnä paijaamalla kaulasta.

Kokonaispisteet 179, AVO1-tulos ja sijoitus 2/8. Tuomarina oli Juha Kurtti.

Palkaksi kokeesta saatiin taas pieni pussi ruokaa, ruusuke ja Nemolle kangaslelu. Juoksutin Nemon autosta kuvaa, kun jotenkaan en ajatellut, että taas päästään kolmen kärkikastiin.

Ihan kiva koe ja oikein tyytyväinen olen Nemon tekemiseen, etenkin vapaana seuruu ilahdutti. Keskiväliin koetta meni ihan ok, sen jälkeen alkoi taas vire laskemaan ja palkkapurkille pääsyn kyttääminen alkaa -> lisää kokeenomaista treeniä. Kisaillaan nyt meille se TK2, kun kerran avo:n liikkeet kulkevat näin hyvin. Seuraavaa koetta en ole vielä miettinyt, mutta aika pian koitan senkin käydä kokeilemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti