perjantai 8. helmikuuta 2013

Tokotteluja

Ensimmäinen avo:n tokokoe lähestyy ja olen koittanut treenailla Nempan kanssa sen mukaan. Paljon olisi vielä paikkoja, joita voisi hioa ja koe on jo ensi lauantaina. Tänään käytiin treenailemassa Jankk:n hallilla. Pääsin taas aloittamaan. Kentällä oli samaan aikaan toinen pienempi koira treenailemassa myös avo:n juttuja.

Alkuun tein ihan peruskontaktin ottamista, sen jälkeen seuruuta välipalkoilla. Tein myös jäävistä seisomisen, noudon ja avo-hypyn. Kaikki liikkeet tänään välipalkoilla. Loppuun vielä avo:n paikkamakuu, jossa aikaa ehkä reilut 2 minuuttia. Pyysin yhtä treenaajista katsomaan Nemppaa ja ihan hyvin oli paikallaan makoillut. Palatessani takaisin oli vieläkin suorassa ja hyvässä asennossa eli kyllä piilossa oleminen Nemon paikkamakuuta terästää kummasti. Harmi vaan, että yhtään yhdessä paikkamakuuta ei saada ennen koetta. Treeniporukka on enemmän kallellaan pk-puolelle, joten tokomakuita ei paljon yhdessä tehdä. Pitää joku kerta kysyä, haluaisiko joku ottaa paikkamakuuta samaan aikaan.

Kysäisin Nemoa paikkamakuussa katsoneelta naiselta, miten treenaa omalla koirallaan luoksetuloon vauhtia. Tehtiinkin vielä ennen treenien loppumista kolme luoksetuloa naisen oppien mukaan. Nainen piti Nemoa kiinni ja innosti mun perään, ja itse juoksin toiseen päätyyn, siellä tavallinen luoksekutsun asento ja siitä kutsu. Ekalla palkka esille, kun lähtee lujaa, toisella puolivälissä ja kolmannella melkein luona. Tätä voisin alkaa treenailemaan Nemon kanssa nyt sitten ihan kuurina.

Meillä on jo Varkauden kokeen jälkeinen koe kiikarissa eli 3.3. olisi tarkoitus stratata toinen avo-luokan koe Janakkalassa. Aikaa kokeiden väliin jää tosi vähän, mutta kun näin läheltä sain koepaikan, niin kannattaahan se käyttää. Noiden kokeiden perusteella voi sitten jo todeta, mitkä ne ongelmakohdat avossa on ja kysellä sitten maaliskuussa Hannalta, mitä niille voisi tehdä.

Hallissa treenaillaan nyt maaliskuun alkuun enemmän tokoa ja sen jälkeen koitan tehdä vähän pk-puolenkin juttuja. Yksi hallitreeni viikkoon on kyllä tosi vähän, mutta näillä mennään, mitä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti