perjantai 8. maaliskuuta 2013

Pk-puolen treenailua

Nempan kanssa hurruuteltiin Janakkalaan treenailemaan. Meinasin ihan rehellisesti sanottuna unohtaa koko treenit, vasta töiden jälkeen muistin, että tänäänhän olisi treenipäivä.

Ajatuksena oli aloittaa pk-puolen treenaaminen eli projekti "Pk-kisakuntoon 2013" starttasi tänään. Ei kyllä ole vielä hajua, onko meillä mitään saumoja osallistua vielä tänä vuonna mihinkään pk-kokeisiin, mutta treenaillaan siihen malliin, että oltaisiin kisoihin menossa :).

Alkuun lämmittelin Nemoa pitkähköillä seuruupätkillä, joista välipalkkana nakkia. Se on jotenkin hassua, miten Nemolla on yks kaks loksahtanut paloja paikalleen ja seuruukin näyttää olevan jo ihan kivaa. Tosin tänään töiden jälkeen huomasin, että poitsu oli jälleen oksentanut tyhjää mahaa (tekee niin enää harvemmin, mutta kuitenkin jonkun verran) ja kaksi kuivunutta limalätäkköä oli olkkarin matossa Nälkä kurni mahassa, koska eilinen iltaruoka ei kelvannut jostain syystä. Niinpä jaksoi jokaisen nakkipalan eteen tehdä hommia.

Päätreeniksi ajattelin hyppytekniikkaa ja niinpä näpräsin parista agiesteestä ja hypystä meille hyppyvirityksen. Sain tähän vinkkiä eräältä pk-puolen treenaajalta, jonka mukaan tämä "keskieurooppalainen treenimalli" on ihan tehokas hypyn opettamiseen. Tällä metodilla tehtiin hyppyä joku kerta Jyväskylässäkin.

Hyppy oli matala ja agiesteet n. 15 cm päässä samalla korkeudella. Eipä näyttänyt olevan Nemolle kovin vaikeaa, mutta Mari jonka värväsin meidän nakkihemmoksi totesi, että hyppää vaan sen verran kun on pakko. No, niin se Nemppa tekeekin. Mutta tätä hyppytreeniä koitan jatkella ja toivottavasti tällä saataisiin hyvä lopputulos ja tekniikka kuntoon.

Loppuun vielä yhden ihmisen kiertoa eli Marin jalkojen ympäri seuruuttamista. Tässä huomasin, että Nemoa oli tosi vaikeaa kääntää tiukasti vasemmalle, kun meinasi edistää koko ajan. Aiemmin ei ole mitään edistämistä ollut, joten pitääpäs tuotakin seurailla, ettei ota tavaksi.

Paljon paljon olisi hommaa, jota tässä pk-kokeisiin (tottikseen) tähdätessä pitäisi tehdä. Suurin huolenaihe on hyppy, kun se metrinen on niin korkea! Innolla Nemo kyllä hyppää, mutta tekniikka ja rohkeus pitäisi saada rakennettua. Seuruu on mennyt eteenpäin sen verran, että en ihan hirveästi pelkää sen puolesta enää, tosin siinäkin pitää hirveästi vahvistaa motivaatiota. Paukkutreeniä pitäisi myös saada sekä enemmän henkilöryhmätreeniä. Tule tule kevät, että päästään kunnolla treenaamaan!

Ps. Varasin Nemolle koepaikan 21.4. Lempäälän kokeeseen. Aikaa jää väliin aika paljon, mutta tarkoitus olisi tässä välissä treenailla vähän monipuolisemmin tottista sekä alkaa harjoittelemaan jo voittajankin juttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti