torstai 28. maaliskuuta 2013

Tulevia juttuja

Onpas mukavaa, kun aurinko paistaa. Kevät alkaa pikku hiljaa voittaa ja suoraan sanoen odotan jo kuola valuen, milloin päästään taas jälkimetsään. Ennen jälkikauden avauksia olisi kuitenkin tarkoitus puuhailla vielä yhtä sun toista.

Jostain päähänpistosta ilmoitin Nemon vapunaaton BH-kokeeseen Talin kentälle Helsinkiin. Kenttä on itselle merkityksellinen, koska aloitin aikoinani koirankoulutukseen tutustumista tällä kentällä Nellin kanssa. Kenttä sijaitsee Vermon raviradan takana. Tuskinpa niin iso nurmikenttä ehtii sulaa vappuun mennessä kokonaan. Voi olla mielenkiintoista suorittaa tottiskaavioita lumisohjossa. Ajattelin kuitenkin ilmoittautua jo nyt, sillä jos menee pieleen, ehtii vielä kesän aikana suorittaa sen uudestaan.

BH-koetta silmällä pitäen tiivistetään seuruu- ja henkilöryhmätreeniä sekä lenkeillä entistä tarkemmin suoritetaan ohitukset toisten koirien ohi. Ajatuksissa on myös käydä pari kertaa Hämeenlinnan keskustassa pörräilemässä ja tekemässä kontaktitreeniä isossa häiriössä.

Eilen sain toisenkin päähänpiston ja ilmoitin Nemon viime tipassa Hyvinkään ryhmänäyttelyyn 27.4. Nemolla on niin mahtavan pitkä turkki (joka mm. laahaa pitkin maata kaulan alta, kun haistelee pissejä), että ajattelin lähteä esittelemään sitä venäläistuomari Irina Poletaevalle. Kiva päästä pitkästä aikaa näyttelyyn. Varasin näyttelyn oikeastaan sen takia, että koitan kovasti uskotella itselleni, ettei BH-koetta tarvitse stressailla (eikä sitten ehdikään, kun edeltävä viikonloppu tehdään muuta). Aikaa näyttelyn ja kokeen väliin jää kolme päivää.

Viikkoa ennen näyttelyä meillä on vielä kolmas AVO-koe, joten huhti-toukokuulle ainakin tapahtumia riittää. Ihan kiva niin. Harkinnassa on myös SBCAK-erkkari ja pari muutakin näyttelyä aion laittaa kalenteriin. Tänä vuonna ei harmi kyllä päästä Maccabee-leirille, kun on samaan aikaan veljen ylppäreiden kanssa.

Kesäkuussa me ollaan melko pitkälti reissussa. Juhannusviikko vietetään Ruotsissa Åressa, josta meille on varattuna kiva mökki koko viikoksi. Tämän jälkeen olisi tarkoitus vielä piipahtaa Norjassa vaeltamassa ja tutkimassa kansallispuistoja, joten kesä-heinäkuussa ollaan pari kolme viikkoa tien päällä. Siksi ajattelinkin laittaa kaikki kokeet kevääseen ja alkukesään, että voidaan lomailla rauhassa ja loman jälkeen katsoa sitten taas aikatauluja, milloin treenaillaan mitäkin.

Tänään alkoi myös parin ekstravapaapäivän mittainen pääsiäisloma. Ollaan tänään illalla menossa pyörähtämään vahemmillani Espoossa. Nemppa on varmaan taas ihan riemuissaan, kun pääsee leikkimään Nilon kanssa. Nemo pääsi muuten eilenkin hetkeksi leikkimään kultsunartun kanssa metsässä. Kultsun omistaja oli kysynyt Samilta, että minkä rotuinen Nemo on. Sami vastasi, että bordercollie. Siihen kultsun emäntä oli sanonut, että oli ajatellutkin bortsua, mutta ei ollut ollut varma, kun Nemolla on niin paljon karvaa :). Poitsulla ei liiemmälti tuota sosiaalista elämää ole muiden koirien kanssa, joten ihan kiva, että pääsee välillä leikkimään toisten koirien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti