lauantai 27. huhtikuuta 2013

Hyvinkään ryhmänäyttely 27.4.

Näyttelykausi korkattiin Hyvinkään ryhmänäyttelyssä. Olin olettanut, että kyseessä on pieni näyttely, mutta paikalla oli ihan hirmuisesti koiria ja autoja, vaikka näyttelyssä olikin vain pari FCI:n ryhmää. Sää ei tosin oikein ollut suosiollinen, kun välillä tuuli ja satoi melkein kilpaa.

Lähdettiin Nempan kanssa ajelemaan yhdeksän aikaan ja kehään päästiin joskus ennen kahtatoista. Todella miellyttävää mennä näyttelyyn, kun stressaaminen alkaa jo heti aamusta. Ensin jännitetään ajoa ja parkkeerausta, sitten omaa näyttelykehää ja vielä näyttelystä poistumista ja peruutuksia pikkutilassa. Tänään sekä ajo että näyttely menivät kuitenkin ihan hyvin.

En ehtinyt valmistautua näyttelyyn kovin paljon ja oletuksena olikin, ettei mitään maagista seisomista tai juoksemista ole luvassa. Eilinen päivä meni tottistreeneissä enkä illalla ehtinyt kuin siistiä vähän karvoja.

Avoimessa luokassa oli uroksia seitsemän ja meitä ennen toinenkin Maccabeen uros. Nemo meni ekan osion ihan kivasti ja sai EH:n.

Sitten kuitenkin itse mokasin ja vein jo Nemon pois, mutta jouduinkin sen häkistä vielä kehään juoksuttamaan. Kilpailuluokka meni ihan plörinäksi. Nemo ei (eikä kyllä esittäjäkään) ollut enää yhtään hereillä ja kehässä Nemo haisteli huomaamatta edelläollutta urosta, mistä pieni rähinä ja sen jälkeen Nemo oksensi kaikki nakit pihalle. Oltiin kuitenkin kolmansia ja saatiin ihan mukava arvostelu:

"Erittäin hyvä tyyppi. Vahvaluustoinen. Hyvät mittasuhteet. Fyysinen kunto voisi olla parempi. Päänmuoto ja silmät voisivat olla rodunomaisempia. Riittävä kaula, hyvä ylälinja.  Erinomainen eturinta. Hyvät kulmaukset. Melko hyvä liike. Runsas karva."

Karvojahan me sinnä lähdettiin näyttämään, joten mukavaa, että tuomarina ollut Irina Poletaeva ne myös arvostelussaan noteerasi :). Tuomarilinja oli tiukka, joten ihan tyytyväinen saa olla arvosteluun. Ehkä tuo fyysinen kunto -kommentti vähän ihmetyttää. Sen verran on saanut läpi talven juosta lumihangissa, ettei siltä nyt näyttelykehässä pitäisi kunto loppua. Ehkä Nemo ei ollut taas vaan terävämmillään. Ennen erkkaria pitää kuitenkin taas tsempata näyttelyhommien kanssa.

Näyttelyn jälkeen käytiin vielä vähän juoksentelemassa metsässä. Huomenna olisikin luvassa sitten lisää tottista. Suunnitelmissa olisi tehdä vähän paikkamakuuta ja seuruuta ehkä lyhennettynä koko tottiskaavio liikkeineen ja henkilöryhmineen. Katsotaan, mitä ehditään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti