sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Lempäälän tokokoe 21.4.

Tänään käytiin tokottelemassa Lempäälässä. Koe ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta niukka 1-tulos saatiin silti. Ennen paikkamakuuta kun virittelin Nemoa ja aistin jo, ettei poitsu ole ehkä tänään huippuvireessä. Liikesuorituksissa sitten todellakin se tämän päivän vire näkyi pisteissä ja kehässä olemisessakin:

Paikalla makaaminen: 10. Vaikeuksia meinasi olla perusasennon kanssa, ja lopulta paikkamakuu jäikin ihan vinoon. Pysyi kuitenkin hyvin ja rauhallisesti.

Seuraaminen taluttimetta: 6. Tämä oli ihan kauhea! Heti alussa kävi ilmi, ettei Nemolla ole nyt virepäivä päällä. Tosi huonoa kontaktia, paikka seilasi, täyskäännöksissä väljä eikä välittänyt oikein pysähdyksissäkään näyttää osaamistaan. Jälleen kunnon zombi-vaihde päällä.

Maahanmeno liikkeestä: 10. Tässä taisi seuruussa olla jotain pientä hitautta, mutta muuten teki liikkeen hyvin.

Luoksetulo: 6. Ei mikään megavauhti eikä stopannutkaan heti. Pahinta oli kuitenkin loppuasento. Aivan vinoon eteen ja siitä laiskasti sivulle.

Seisominen liikkeestä: 10. Edelleenkään seuruu ei mitään maagista, mutta näytti kuitenkin liikkeen osaavansa.

Noutaminen: 9. No, jokin asia sentään jaksoi innostaa. Nouto oli reipas, mutta koska vire oli tänään "evvk"-luokkaa, luovutus vinoon. Käskystä hyvin sivulle.

Kauko-ohjaus: 8,5. Meidän vahva liike oli tänään melko laimea. Pari ekaa siirtoa hyvin, mutta hitautta yhdessä siirrossa. Sivulle kaksi käskyä.

Estehyppy: 7. Tämän Nemo osaa vaikka silmät kiinni ja takapuoli edellä, mutta kun ei huvita niin ei innostuta helpoistakaan jutuista. Hypyssä teki reilun loikan, mutta "istu"-käskystä huolimatta hilautui esteelle ja nenä kiinni. Mikä vitsi tuossa on, että kokeessa pitää aina sluibailla tämä hyppy näin? Sivulletulossa myös ihme säätöä eli vinoon ja muistaakseni korjasin omaa asentoakin, että sain sivulle.

Kokonaisvaikutus: 8. Heti alkuseuruusta lähtien koitin tosissani tsempata Nemoa ja innostaa, mutta ei oikein innostunut työskentelemään. Huomasin jo seuruussa, että nyt ei suju niin kuin pitäisi ja päätin, että tasan yhtään liikettä ei nollata. Käskyt tulivat sillä volyymilla, että ihan varmasti Nemo ne kuuli, mutta teki kuitenkin niin kuin huvitti.

Kuitenkin tänään meidän kolmas perättäinen AVO1-tulos pistein 165,5 ja näin myös koulari TK2. Sijoitus oli 3/11 eli päästiin taas kuvaan. Saatiin Nemolle hopeinen laatta sekä palkinnoksi vielä tunnarikapuloita 10 kpl ja alennuslahjakortti kokeeseen. Tuomarina oli Mauri Pehkonen.

Ihan tyytyväinen olen tähän 1-tulokseen, mutta harmittaa, että vika koe meni ihan Nemon tason alapuolelle. Veikkaan, että syynä oli se, ettei taaskaan syönyt eilen mitään ja sitten oli jo liian nälkä, ettei jaksanut keskittyä. Olisi pitänyt älytä vaikka tuputtaa jotain parempaa illalla tai aamulla ennen lähtöä.

Ei tosin oltu ainoita, joiden kisa ei oikein sujunut. 11 osallistujasta n. 8 otti kolmostuloksen ja tosi yleinen ongelma oli koiran hallinta kehässä. Samoin ihan perusjutuissa, kuten perusasennoissa oli vaikeuksia muillakin kuin meillä.

No, nyt jätetään toko vähäksi aikaa tauolle ja kesän reissun jälkeen aletaan treenailemaan voittajaluokkaa täydellä teholla. Tuohon vireeseen pitää kyllä keskittyä heti alusta lähtien ja miettiä palkkauskuvioitakin ennen kuin mennään ns. "tositaitavien" luokkaa kokeilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti