maanantai 6. toukokuuta 2013

Jälkikauden korkkaus

Jälkikausi korkattiin Suvipielisen maastoissa. Päästiin maanantain treeniryhmään, jossa päästään treenaamaan jälkea Pirjon ja Ramin johdolla. Ryhmässä on pari aika pentutasoista ja pari vähän edistyneempää koiraa. Nemolle oli tehty jälki valmiiksi (ilman, että tiesin itse tästä mitään), joten ihan kiva oli vain tulla paikalle ja todeta, että jälki muhii jo. Hyvää palvelua!

Alkuun kävin polkemassa esineruutua ja kävin seuraamassa Ramin labukan jäljenajoa. On se kivannäköistä, kun tarkka ja energinen (ja hyvintreenattu!) jälkikoira näyttää parastaan.

Sen jälkeen päästiin itse asiaan ja lähdettiin ajamaan toisen labukan ja Nemon jäljet. Toisen treenaajan jälki ajettiin esin. Jännää on nähdä, miten erilaisia koirat voivatkaan olla jäljellä. Tämä labukka oli melkoinen dynamiittitapaus!

Nemolle oli poljettu n. 400 m pitkä jälki, jolla ikää puolisentoista tuntia. Jälki oli aika vaihtelevassa kangasmetsässä ja se mutkitteli metsää pitkin poikin. Janalta lähetyksestä Nemo ei tajunnut oikein mitään. Lähti hönöilemään ihan vikasuuntaan, mutta ohjauksella pääsi jäljelle ja suoraan oikeaan suuntaan.

Vire jäljenajoon ei tänään ollut mikään huikea, mutta ihan hyvin lähti jälkeä ajamaan. Meno oli kuitenkin sen verran rauhallista, että jätin rauhat suosiolla pois, että ajatus pysyy jäljenajossa. Pari kertaa meni harhaan, mutta korjasi itse. Sen verran tarkasti kuitenkin ajoi, että nosti kaikki kepit (6/6). Onneksi nosti viimeisenkin, pelkäsin jo, että jälki loppuu eikä löydä vikaa keppiä, ja sitten jäädään taas ihmettelemään, mistä tässä nyt palkkaisi.

Nemppa sai kolmesta kepistä kissanruokaa, lopuista nakkia. Jäljenajon aikana muistin, että meillähän oli palkkana keppileikkikin, mutta härnäsin kepillä vain yhden kerran ja keppileikkiä sitten lopussa.

Kommentteina saatiin, että vire voisi olla parempi. Liinasta voisi vastustaa enemmän ja antaa koiralle pikku hiljaa enemmän etäisyyttä. Nemoa on myös kuulemma vaikea lukea (ai on vai?). Tälläkin jäljellä taas veti mut puskiin ja nuuhki siellä ympyrää ennen kuin antoi näkyä, että ollaan muuten jäljelta hukassa. Muuten perusasiat jäljeltä ihan hyvin paketissa. Treeniä vaan lisää.

Vähän jäljen jälkeen käytiin tekemässä vielä esineruutu. Tämä olikin taas sellainen evvk-suoritus. Lähti hyvin lähetyksestä taakse, mutta upposi sinne ihan täysin. Meni takasivusta yli ja kutsuin takaisin - missä menikin ikuisuus ennen kuin lönkytteli mun luo. Nyt leluhärnäys ja uusi lähetys. Tämän haki paremmin, mutta tipautti lelun ja kun pyysin käteen, jäi haistelemaan jotain pissiä eikä enää mitään käsitystä mistään lelun tuonnista. Perus Nemoa.

Näistä lähtökohdista lähdetään siis treenaamaan sähäkkyyttä jäljenajoon ja esineruutuun. Huomenna jatketaan pk-juttuja BH-kurssin merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti