lauantai 18. toukokuuta 2013

Jämsän Erkkari 18.5.

Perinteinen bortsujen ja kelpieiden Erkkari järjestettiin tänä vuonna Jämsässä. Meidän startti tähän näyttelyyn ei ollut kovin kummoinen, koska aamulla kamojen kanssa sählätessäni astuin vahingossa Nemon hännän päälle ja liukastuin rappusissa. Vähän aikaa piti keräillä itseään ja miettiä, että mitähän tästä päivästä tulee.

Onneksi itse näyttely meni kuitenkin paremmin kuin odotin. Avointen luokkaan oli ilmoitettu n. 15 urosta ja vain neljä koiraa sai ERI:n. Nemo oli yllättäen yksi näistä koirista. Nemo oli kehässä oma vinkuli itsensä eli välillä laukkaili, mutta muuten meni mallikkaasti. Tuomari koplasi koirat läpi tosi tarkasti, katsoi kaikki paikat ja kurkkasi päällyskarvan allekin. Nemo oli onneksi tuomarin kopeloinnissa tosi fiksusti.

Tuomarina oli Wayne Fleming Austaraliasta ja hän tuumaili Nemosta näin:

"3 years old male. Well balanced. Typical of the breed. Correct ear placement. Dark eyes. Correct scissor bite. Strong muzzle. Good front and rear angulation. Strong body. Correct topline. Moves very freely on the move. Very thick coat and undercoat."

Pesin Nemon vähän turhan myöhään, joten poitsun turkki oli melkein kuin villakoiralla. Tosi puff. Ensimmäisen arvostelukierroksen ohessa saatiin kutsu myös avointen urosten Paras pää-kilpailuun, josta ei kuitenkaan menty jatkoon.

Nemo oli lopulta AVK4. Perinteistä, että arvostelu on "good, good, good", mutta lopussa tulee lämmintä kättä. Ei saatu edes SA:ta. Mutta olen kuitenkin arvosteluun tyytyväinen, koska tuomarilinja oli tosi tiukka. Monet koirat saivat H:ta ja EH:ta.

Näyttely oli järjestetty tosi hyvin. Harmi vain, että sade pilasi vähän päivää. Välillä satoi tosi rankasti ja kehässä olikin esillä varmasti paljon uitetuilta rotilta näyttäviä otuksia. Se siitä turkin puunauksesta.

 
Nemppa miettii: "Mitä toi tuomarisetä oikein tekee?"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti