tiistai 21. toukokuuta 2013

Kaupunkiosuutta Prismalla

BH-kurssin kanssa oli vuorossa kaupunkitreeni Prisman parkkiksella. Mukaan saatiin aito ja oikea pk-tuomari, joten osuuteen sai jo ihan hyvän jännitystreeninkin.

Tuomari suunnitteli reitin ja koirat menivät tätä reittiä yksi kerrallaan läpi. Alkupään tekijöillä oli tosi hyvin häiriötä ihan kurssilaisten ohellakin. Nemon kanssa mentiin vikoina 15 min ennen kaupan sulkeutumisaikaa, joten ylimääräistä häiriötä ei enää edes ollut. Mutta ollaan me kaupungissa muuten liikuttu niin paljon, ettei lisähäiriöstä niin väliä.

Nappasin Nempan suoraan autosta tuomarin eteen, mikä ei oikein ollut paras vaihtoehto. Jotenkin oli ihan "huu haa" ja haahuili sinne tänne. Lenkeillä tykkään, että on kohtuullisen kuulolla kuitenkin eikä nenä maassa vispaa edestakaisin. Reitillä oli paljon hajuja, joten yhtä nuuskimistahan se oli.

Pyörien ohitukset ja muut menivät ihan hyvin. Auton luona meinasi hypätä moikkaamaan, mutta tämän kielsin pikku näpäytyksellä. Koiratkin ohitti lähinnä puskia haistellen ja merkkaillen. Henkilöryhmässä oli hyvin kuulolla, nätisti sivulle ja maahan.

Kaupan edessäkään ei varmaan kummempia. Istumaan käskin ja maasta poitsu löytyi. Ei paljon ollut mitkään häiriöt kiinnostaneet.

"Heittämällä läpi" oli tuomarin kommentti, mutta sanoi, että koirien ohituksessa Nemo meni jotenkin sijaistoiminnolle. Alussa oli ollut up, sitten koirien kohdalla tuli joku laskusuhdanne ja oli mennyt jotenkin sijaisvireelle (haistelu, koiran väistely). No, en mä kyllä tällaistäkään käytöstä ole hakenut (jos en sitä vaanimista ja hyökkimistäkään).

On ihan totta, että koirien ohitukset mennään nykyisin melko kovassa kurissa. Kontaktia vaaditaan ja saatetaan jopa vähän persauksesta nipistää, jos ei mennä ohi. Nemo on kuitenkin h-e-r-k-k-ä koira, jolle aika nopsaan voi kehittyä kaiken maailman juttuja, jos mennään liian kovilla keinoilla. Toisaalta normilenkeillä kyllä mielestäni käyttäytyy normaalimmin eli on koirasta kiinnostunut ja saa ihan oikeasti käyttää niitä keinoja, että se kontakti syntyy ja pysyy - varsinkin jos toinen koira haukkuu. Jännä koira, toisaalta se on herkkä, toisaalta taas ei.

Koirien ohitukset ovat menneet viime aikoina ihan kivasti ja palkkaa saa jokaisen onnistuneen ohituksen jälkeen.

Tuomarin kommenttien aikana Nemppa retkotti ketarat kohti taivasta  ei paljon stressaa vaikka ympärillä 10 vierasta tyyppiä. Tuomari esitti Nemon lelupallolla koiran pakotesuuntia hihnalla, jolloin Nemosta oli tosi jännää koittaa jahdata palloa. Leikki vieraan miestuomarin sekä kouluttajanaisen kanssa - ei siis enää mitään varautuneisuuksia vieraita ihmisiä kohtaan. Hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti