sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Susanna Korrin koulutus Salossa

Päivä vierähti tottiskoulutuksen merkeissä Salon koirahallilla. Sipin nykyinen omistaja laittoi kutsun mulle koulutuksesta ja päätin Nempan kanssa osallistua. Kaksi kärpästä samalla iskulla: nähtiin Sipiä ja saatiin vinkkejä tottikseen.

Suskilla oli hyvin saalispohjainen koulutustyyli, mikä sopi meille oikein hyvin. Todella selkeää ja ideoita antavaa kouluttamista! Muidenkin koirakoiden ongelmista ja niiden treenivinkeistä oppi paljon. Moni juttu oli jo ennestään tuttu, mutta ihan hyvää muistutusta. Pitäisi muistaa treenailla liikkeitä enemmän osissa ja palkata niistä liikkeiden osasistakin enemmän.

Nemon kanssa otin seuruuta (motivaatio, vire ja kesto). Teorian tasolla käytiin läpi pk-hyppyä. Seuruussa mietittiin liinapakotteen hyötyjä ja haittoja. Kokeiltiin ensin ihan paikoiltaan häiriöstä (pikku nyppäisy, jos kontakti tippuu). Nemon kanssa tätä on jonkin verran treenattu, mutta edelleen vaatii vahvistamista. Nyppäisystä otti kontaktin hyvin.

Kokeiltiin samaa seuruusta. Tässä painopisteessä oli "koiran tunnetila" eli hyvän vireen ylläpitäminen. Tehtiin pientä pätkää saalispalkalla (lelua saa jahdata ja sitten se napataan taas selkätaskuun ja seuruu jatkuu). Tätähän me ollaan tähänkin asti koitettu rakentaa. Ideana se, että palkataan aina hyvästä vireestä. Tavoitteena olisi, ettei kieltoa ja nyppäisyä joutuisi kovin paljon tekemään, koska pakote laskee Nemolla virettä. Pääosin pitäisi pyrkiä aina onnistuneeseen jatkuvaan kontaktiin hyvässä vireessä. Pakote on sitten ns. lisäkeino, jos kontakti jostain syystä häviää. Edelleenkään ei pidä siis alkaa Nemon kanssa ahnehtimaan, jos haluaa nimenomaan kehittää tunnetilaa ja virettä seuraamiseen.

Hypyssäkin paljon sitä, mitä jo tiedettiin - rimat hypyn molemmin puolin ja varmuutta hyppytekniikkaan. Suskin mielestä kannattaisi alkaa hypyttää enemmän 80 sentistä ja alkaa sieltä nostaa korkeutta. Uusimmassa Palveluskoirat-lehdessä oli myös hyppytekniikasta juttu, jonka luin. Hyppy pitäis hahmottaa myös osasista koostuvana liikkeenä, jonka eri osa-alueita pitäisi treenata. Agiesteet olisivat aika pop meidän hyppytreenien pohjaksi. Pitänee käydä lehti jostain hommaamasta. Vielä kun en ole älynnyt Palveluskoiraliittoon liittyä.

Oli kiva seurailla myös Hennan ja Sipin puuhailuja. Tekivät palkkausta eli sitä, miten lelun saa Sipiltä menettämättä sormiaan. Hyvin sujui. Tosi kivasti Sipi on ottanut Hennan omaksi ihmisekseen.

Huomenna olisi vuorossa pitkästä aikaa jälkitreenit ja tiistaina BH-treenit. Lauantaina olinkin Suvarin majalla pm-kisojen talkoissa. Paljon olisi nyt intoa treenaamiseen, kun vaan olisi aikaa ja mahdollisuuksia treenailla! Puolentoista viikon päästä ollaan jo matkalla Tukholmaan. Päästään vielä edeltävänä iltana osallistumaan mölli-BH-kokeeseen. Heinä-elokuulta voisi seuraavaa BH-koetta katsella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti