tiistai 14. toukokuuta 2013

Kirstulan BH:t

BH:ltiin taas Kirstulassa. Eiliset jälkitreenit piti jättää väliin yllättävän perhejutun takia, mutta nyt päästiin taas treenaamaan. Teemana seuruukaavio ja paikkamakuu sekä liikkeestä maahanmeno. Tykkään tosi paljon tästä, että joka kerralla tehdään vain pikkuosia.

Alkuun pk-tuomari kävi kertomassa omia näkemyksiään kokeesta ja siitä, miten hän sitä arvioi. Noilla kriteereillä (ainoa suoraan hylkäävä virhe on toisen koiran pureminen) oltais päästy vapun koe ihan kirkkaasti läpi. Tavoitteet ovat kuitenkin BH:ta korkeammalla, joten toivon kyllä myös BH-kokeeltakin jo ihan mallisuoritusta.

Tuomarin jutustelun jälkeen mentiin kouluttajan tervehdykseen. Oltiin Nemon kanssa mallikkaasti ekana valmiita, kun muut koittivat saada koiransa hallintaan. Tässäkin tilanne tulee olemaan ihan toinen, kun A) välissä ei saa antaa palkkaa = nakkia ja B) koiraa ei saa kovin paljon nykiä tai tökkäistä pohkeella. Pitää treenailla tätäkin.

Henkilöryhmän tein taas intona eli lelu kainalossa ja paljon palkkaa seuruupätkien välissä. Sinänsä Nemolle hyvä tapa palkata, mutta edelleen arveluttaa tuo kesto ja vire. Pitää alkaa vaan rohkeasti vaatia sitä hyvää tekemistä. Kettumainen koira, kun tuota tekemisen draivia ei aivan järjettömästi ole luontaisesti. Tänäänkin parin henkilön jälkeen nokka maahan. Ei se auta kuin treenata.

Sen sijaan liikkeestä maahanmeno oli erinomainen (ohjaajakin muisti pysähtyä ja käskeä siitä maahan). Paikkamakuu oli myös hyvä treeni. Siinä Jaana-Maarit tuotti kaiken maailman ääniä "tule, vapaa, jee, mennään" ja Nemon piti pysyä maassa. Alkuun pari kertaa lähti, mutta sen jälkeen tajusi, ettei häiriöeukkoa ei saa kuunnella. Poitsun ilmeet olivat kyllä hauskoja, kun koitti vastustaa houkutuksia.

Porukka kävi vielä treenien lopuksi kävelemässä kaavion läpi pysähdyksineen ja vauhdin muutoksineen. Itse olen sitä sen verran jo kävellyt yksikseni, että päätin jättää väliin tällä kertaa. Tänään kuitenkin kuva kokeesta selkeytyi ja nyt on jo tosi paljon parempi fiilis oman osaamisen suhteen kuin pari viikkoa sitten.

Virallisten treenien jälkeen kävin vielä tekemässä pari tasamaanoutoa ja kisamallin A:n ylitystä. A on ihan Nemon lemppariliike. Pari kertaa ihan tarkoituksella viivästytin käskyä esteen takana ja kurkkasin, pysyikö Nemo paikoillaan. Nemo oli molemmilla kerroilla hiippaillut pari kolme metriä eteenpäin. Draivia tähän esteeseen kyllä löytyy! Pitää vaan treenailla vielä niitä alastuloja ja noutoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti