lauantai 11. toukokuuta 2013

Retkeilyviikonloppu

Perjantaina lähdettiin töiden jälkeen pyörähtämään Pääjärven ulkoilualueella Tammelassa. Kevät on jo pitkällä ja paras tapa nauttia hienoista keleistä on ehdottomasti lähteä pienelle metsäseikkailulle. Pääjärvellä käytiin kiertämässä n. 5 km lenkki.

Lauantaina jatkettiin metsäseikkailuiden merkeissä ja ajettiin puolen päivän aikaan Isojärven kansallispuistoon Kuhmoisten kylkeen. Parkkipaikka oli täynnä autoja, mutta metsässä vastaan ei tullut juuri ketään. Isojärvellä kierrettiin n. 11 km lenkki.

Matkalle mahtui hienoja kivikkoja ja suolampimaisemia. Polut olivat hyvin merkattuja ja hyväkuntoisia. Ruokatauolla Nemppa oli tuttu levoton itsensä ja vietti tauon ensin makkaranpaloja etsien ja sen jälkeen käskyn alla maassa. Ei vielä ollut alla niin paljon kilometrejä talsittuna, että olisi itse hakeutunut maahan lepäämään. Koko matkan olisi vetänyt täyttä vauhtia eteenpäin ellei välillä olisi ollut "takana"-käskyn alla, mitä noudatti todella säntillisesti. Alamäissä ihan pysähtyi, ettei olisi mennyt Samin ohi. Todella hyödyllinen käsky metsään, jos haluaa kävellä rauhassa ja katsoa maisemia. Käärmeitä ei onneksi näkynyt, vaikka kivikkoalueilla niitä lähes maanisesti joka kiveltä kyyläilin. Kyypakkauskin unohtui autoon.

Näin on retkeilykausi startattu. Tänä vuonna käydään varmaan tutustumassa moniin muihinkin kansallispuistoihin. Seuraava listalla voisi olla Repoveden kansallispuisto, jota on kehuttu hienoksi nähtävyydeksi. Nemolle on siis luvassa paljon lisää metsäseikkailuja. Onneksi poitsu tuntuu viihtyvän metsissä hyvin.


Suolampi josta kuului keväistä kurnutusta. Sammakoita bongailtiin paljon muistakin lammista.
 
 
Nemppa katsoo kaiholla järvelle: "Tonne kun pääsis uimaan".



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti