tiistai 28. toukokuuta 2013

Tottista

Kirstulassa irtoheinä pöllysi ja aurinko paahtoi, kun käytiin treenailemassa taas BH-juttuja. Tällä kertaa BH-kaavio kertaalleen läpi, henkiryhmän kierto ja jäävät. Toinen koira oli tällöin paikkamakuussa.

Nemon parina oli toinen bortsu-uros. Tehtiin ensin paikkamakuu. Siinä oikeastaan mitään ihmeempiä. Pyysin avustajaa antamaan merkin aina, kun Nemppa oli tarkkaavainen ja katsoi mua. Pari kertaa pääsin palkkaamaan. Muuten oli ollut rauhallinen, pikkaisen lonkka-asennossa ja katsellut toisen bortsun puuhia.

Omalla vuorolla kaavio tehtiin "superintona". Koitan nyt kovasti tehdä töitä sen tunnetilan yhdistämiseen seuruuseen -> korkea vire. Tehtiin kaavio lelu kainalossa ja palkkasin lelulla vielä monta kertaa kaavion aikanakin. Lopputuloksena oli sähellystä kaavion kanssa ja yli-innokas koira. Nemppa rupesi ihan varastamaan lelua kainalosta eli porsasteli kunnolla. Mutta eipä paljon kontakti tippunut kaavion aikana eikä henkilöryhmässäkään. Oli kuitenkin eka kerta, kun tehtiin kaavio ja ryhmä putkeen. Siksi halusinkin tehdä vähän överikivana tämän homman.

Jäävissä vire oli sitten jo niin korkea, ettei meinannut paikkamakuussakaan jäädä paikoilleen. Varmaan olisi voinut pistää lelun piiloon, mutta sen tunkeminen piiloon nopeasti on vähän hankalaa. Pitää treenata. Lelun voisi kyllä laittaa jemmaan treeniliivin etupuolellekin, jonne se olisi ehkä helpompi sujauttaa.

Seuruutreenissä pitäisi itse muistaa Suskin ohje siitä, että koiralle yhdistetään tunnetilaa seuruuseen nimenomaan kisamaisesta perusasennosta. Kun ohjaaja tönöttää paikallaan, koira oppii tietämään, että kohta tulee palkka. Itse intoonnun liikaa koiran kanssa hillumisesta. Pitää tota pelkkää peruspalkkausta ja kisamaista asentoa treenata myös.

Loppuun vielä Nemon lempparia eli kisa A:ta kolme kertaa yli. Yhden kerran Nemo töppäsi ylöstulon ja kuului vain "pum", mutta ei onneksi sattunut. Alusta on todella pehmeä ruohokenttä, joten siitä uskaltaa ihan hyvin tehdä korkeammallakin esteellä alastuloja. Ohjasin kaikki alastulot nakilla alas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti