maanantai 24. kesäkuuta 2013

Jälkeä ja ruutua

Ollaan aika paljon jäljessä normaalista treenirytmistä jäljen suhteen verrattuna edellisiin vuosiin. Päätettiin ajaa nyt ainoastaa vieraita hajuja, mikä vaikuttaa treenitahtiin - ilman muita jäljentekijöitä on vaikea treenata. Tänään päräytin jälkitreeneihin Suvipieliseen, mutta hellerajan + 24 astetta, takia viralliset treenit oli peruttu. Meidän auto näytti + 25 astetta, eikä sää ollut helteisin mahdollinen tuulen ja varjon vuoksi. Paikalle ilmaantui onneksi kaksi muutakin treenaajaa, joten saatiin omat treenit pystyyn.

Jälkien vanhetessa tehtiin esineruutu. Nemolle kaksi intonoutoa eli hetsattua esinettä, jotka haki hyvin.

Jäljellä sitten vähän enemmän ongelmia. Janalla etenemistä ei oikein vieläkään osaa kunnolla, pitäisi treenata kuurina. Janalta nosti jonkun jäljen, mutta ajo oli tänään jostain syystä tosi poukkoilevaa. Koitin moneen kertaan kepin noston jälkeen varmistaa, että ajaa oikein, mutta ehkä tuuli oli levittänyt hajua laajalle ja siksi haahuili. Keppejä nosti 3/6.

Loppupäästä ei nostanut mitään, mikä viittaa siihen, että jälki oli hukassa. Palkan tein keppileikillä ilman vikaa keppiä, kun jäljen tekijälläkään ei ollut mitään käsitystä, missä jälki menee ja missä vika keppi voisi olla. Jotain outoa tuossa jäljenajossa kyllä on, jostain syystä tuntuu aika epävarmalta. Yhden kepin nosti jäljeltä niin, että siirtyi reilun metrin paikasta, jossa käveli oikealle jäljelle. Kertoo jotain ajon tarkkuudesta. Jatkamme treenejä.

Voi-juttuja pitäisi koittaa jaksaa treenailla myös. Ollaan jätetty toko ihan tauolle ja keskitytty BH-kokeen hinkkaamiseen. Mölli-BH meni silloin lähtöä edeltävänä päivänä niin heikosti, että motivaatio tottiksen treenaamiseen romahti aika täydellisesti. Saatiin tuomarilta vain ja ainoastaan negatiivista palautetta - onpas kannustavaa. Nemon vire ei vaan kestä ja sitten kun se laskee, toiminta on aivan karseaa. Mikään ei kiinnosta eikä syty mihinkään.

Paikkamakuu sentään meni tosi mallikkaasti, sitäkään ei olla aiemmin päästy testaamaan ns. oikeassa tilanteessa. Ei muuta kuin kärsivällisyyttä vaan ja tarkkaan harkittua treenaamista. Jossain vaiheessa uskoin tuohon koiraan paljon enemmän, mutta nyt on taas näyttänyt todellisen tasonsa, mikä on aika masentava. Nemosta pitkä seuruukaavio on yhtäkuin EVVK - tähän pitää nyt koittaa saada muutosta keinolla millä hyvänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti