lauantai 20. heinäkuuta 2013

Ruudun uutuudet

Tällä viikolla tilasin netistä ruutuun uutuuksia: keltaiset merkkikartiot ja pinkin ruutunauhan. Tosi hienot! Tänään lähdettiin niitä testailemaan lähikentälle. Ihan alkuun vireviritystä, sen jälkeen suoraan ruutuun. Ruutuunhan mitään virityksiä ei edes tarvitsisi, mutta ajoin sisään uutta treeninaloitusrituaalia.

Ruutu ei tuottanut tälläkään kertaa suurempi ongelmia. Tein myös ruudusta sivulletuloja nyt niin, että ruudun ohi mennässäni heiluttelin lelua tai taputtelin takataskua ja iskostin Nemoon "jännitettä", jolla pikaisisi ruudusta sivulle. Sivulletulon ohjaaminen on jotenkin vaikeaa, kun koira tulee vinosti takaa, jolloin pitää miettiä miten päin itse on ja miten lelun tarjoaa. Tähän olisi hyvä saada pari treenivinkkiä jostain.

Ruudun jälkeen pari metallinoutoa. Näihin tarvitsisi lisää pontta kapulan nostoon ja palautukseen. Pidot on ihan hyviä metallilla, joskaan ei Nemolle mitenkään mieluisia.

Loppuun vielä merkkiä pitkästä aikaa. Eipä paljon tarvinnut muistutella. Hyvin osasi hakea paikan merkin takaa ja paikkaa myös korjailla, jos en heti palkannut liian vinosta asennosta.

Ihan viimoisena treeninä tein kuutiokävelyä merkin ympärillä vasemmalle. Näissä joka kulmassa hidas 90 asteen käännös, joissa Nemon piti siirtää peppua se 90 astetta myös. Ihan vain pari kertaa ollaan vaan ehditty takapuolitreeniä tekemään, mutta todella hyvin hakee oikeaa paikkaa jo nyt esim. askelsiirtymissä.

Kotona ollaan melkein joka päivä jumpattu kaukkareita "control"-treeninä. Erittäin hyvin on treenin sisäistänyt ja tarjoaa jo innokkaasti eri liikevariaatioita. Alkuun tein vain istu ja ylös, nyt myös maahan ja ylös. Vielä muutamia viikkoja treenataan pelkkiä asennonvaihtoja läheltä ennen kuin alan viemään treeniä ulos. Jostain treeneistä pitää myöhemmin palkata kaksi innokasta pitämään Nemon takajalkoja ja alkaa treenailla siirtymiin etäisyyttä.

Mutta selvää pientä esitystä on taas tapahtunut VOI-juttujen kanssa, mikä on erittäin hyvä asia. Nyt vaan jatketaan ahkeraa treenailua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti