perjantai 19. heinäkuuta 2013

Virettä!

"Vire ylös!" -teemalla jatkettiin tänään Sadun tottiksissa. Tämän päivän treeneissä sainkin Nemosta kaiveltua esiin ihan uudenlaista virettä ja tekemisen meininkiä.

Ensimmäisellä kierroksella tehtiin taas pelkkää kentälle tuloa, "tottis"-sanaa ja palkkaa. Rauhallinen irrotus ja lelu nopeasti kainaloon. Mamma treenasi "sivu"-käskyn yhdistämistä lelun nopeaan kainaloonlaittoon. Oli yllättävän vaikeaa. Saatiin kuitenkin pari ihan nappisuoritusta eli hyvää singahdusta perusasentoon, josta samantien palkka. Nemo ohjattiin lelulla sivulle ja siitä tehtiin askeleen parin seuruita ja samantien palkka. Ei tarvitse yhtään miettiä, että kontakti tippuisi.

Toisella kiekalla jatkettiin samaa vireharjoitusta, mutta tehtiin vähän muitakin liikkeitä. Alkuun rauhallinen kentälletulo, "tottista"-sana ja palkka eli vireen nosto. Nemo oli jo tässä vaiheessa hihnan päässä katsekontaktissa muhun siihen tyyliin, että "jokos me tehdään jotain?", kun aiemmin kyyläili taivaan lintuja ja kaikkea muuta mahdollista.

Vireennoston jälkeen nopea siirtyminen hyppynoutoon, joka tehtiin liikkuroituna. Saisi kuulemma tarrata kapulaan voimakkaammin ja palautus olla nopeampi. Luovutusasento oli myös vino. Eli treenataan kapulan noutoa ja vauhtinoutoa sekä pitotreeniä.

Kentällä tehtiin vielä vauhtiluoksetuloja. Vauhdissa ei ollut mitään huomautettavaa, sen sijaan itse taas tein virheen eli ohjasin Nemon lelun heitolla väärään kohtaan (ei siis suoraan eteen). Parempi olisi pitää lelua samassa kohtaa kuin itse on kääntyä koiran tieltä ja pitää lelua hampaiden ulottuvilla tai jalkojen välissä.

Tehtiin myös muutamia muitakin harjoituksia. Lelun vetoa ylöspäin ja koiran käskemistä istumaan, josta irti käsky ja saman tien palkka. Samaa tehtiin myös maahanmenolla.

Tänään tosiaan sain Nemon ihan tosiaan repimään leluaan ja "irti"-käskyn jälkeen laittoi ihan tosissaan hanttiin eli hilasi mua pitkin kenttää. Häntäkin pysyi yläasennossa, mikä kertoo siitä, että ihan eri viretasolla mentiin kuin mihin on yleensä tottunut. Tänään opin sen, että Nemosta saa kaiveltua ihan hyviäkin tehoja irti, kunhan vaan osaa käyttää lelua palkkana oikein. Näistä lähtökohdista ruvetaan rakentamaan pohjia parempivireiselle työskentelylle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti