perjantai 2. elokuuta 2013

Sadun koulutus

Sadun koulutuksessa saatiin Nemosta irti taas kivasti tehoja. Alkuun kentälletulo tuttuun tapaan. Ennen kuin olin ehtinyt mitään sanoakaa, Nemo oli siirtyi jo itse sivulle - ja siitä suoraan palkka ja isot hippalot. Tehtiin pari lyhyttä seuruupätkää ja yksi pidempi. Sadun kommentti oli: "Tuolta koiralta en ole vielä tuollaista seuruuta nähnytkään". Eli hyvin puree tämä virekuuri, jatketaan samaan malliin.

Otin samalla innolla vielä pari vauhtinoutoa, joissa Nemolla ihan mieletön draivi. Itse kun kokeilin lelua palkkana noudosta, ei irrottanut kapulasta ollenkaan vaan tarjosi vain minulle eteen. Tällä kertaa saatiin pari tosi nopeat palautukset ja irrotukset.

Tokalla kerralla otin ideariihenä vähän kaukkareita mietintään. Alkuun selittelin ja demonstroin Sadulle meidän "controll"-treeniä. Tästä päädyttiin siihen, että ruvetaan treenaamaan kaukkareita ihan läheltä käsimerkkeihin yhdistettynä. Ideana, että esim. maahan piirretään viiva, jolle takajalat laitetaan ja tarkkailen takajalkojen liikkumista. Olen nyt vain jumpannut niin, että Nemo on mulla jalkojen välissä. Tästä pitäisi päästä pikkuhiljaa etiäpäin.

Sitten tehtiin vielä askelsiirtymätreeniä. Näissä pitää kiinnittää huomiota siihen, että oma kroppa pysyisi eteenpäin. Nemoa pitää koittaa ohjailla nakilla (pieni kaarre kädellä sivulla), niin että saisi perusasennon suoraan. Yllättävän vaikeaa koittaa pitää oma keho suoraan ja samalla arvioida Nemon asennon suoruus. Taaksepäin pakittaminen sujuu jo ihan hyvin.

Huomenna mennäänkin sitten pyörähtämään Helsingin ryhmänäyttelyyn. Katsotaan, millainen arviointi ja sijoitus sieltä on luvassa. Kolmena päivänä olen käynyt Nemon turkkia läpi ja leikellyt turkista takkuja ja rastoja pois. Varsinkin peppukarvoihin irtoavat karvat rastaantuvat helposti. Pitänee ostaa joku pohjavillaharja, jolla karvan saisi hyvin irti. Samoin jalkojen välissä on rastaa, joka pitäisi oikeastaan leikata kokonaan pois.

Maanantaina jatketaan sään salliessa jälkikurssin parissa ja keskiviikolle olisi luvassa luonnetesti, kunhan nyt vain saataisiin ne tarkemmat tiedot tapahtumasta... Juuri tänään yksi treeniryhmäläinen sanoi saaneensa kutsun kokeeseen Hyvinkäälle koetta edeltävänä päivänä. Nice.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti