maanantai 12. elokuuta 2013

Jälkeä pitkästä aikaa

Kolmen viikon tauon jälkeen päästiin jälleen jälkeilemään. Ilma oli viileämpi, mikä oli hyvä asia koirien kannalta.

Ainakin esineruudussa oli Nemossa hyvin potkua ja vauhtia. Kerrankin ihan spurttaili ruudussa. Hauskasti varsinkin, kun meni ruudusta yli, laukkasi pikaisesti takaisin. Hyvällä motivaatiolla ja vireellä esine (lompakko) ylös aika edestä ja siisti luovutus. Toi esineen vauhdilla ilman mitään kannustuskehujakaan. Oli niin hyvää työskentelyä, että jätin yhteen esineeseen.

Melkein heti esineruudun jälkeen mentiin ajamaan jälki. Jäljellä pituutta n. 300 m ja mutkitteli kosteahkossa maastossa. Janalle lähti ihan yllättävän hyvin. Matkaa oli n. 10 m. Alkuun lähti ihan suoraan, sitten pikku mutka, mutta siitä ohjasin sitten oikeaan suuntaan ja nosti jäljen. Ajoi rauhallisesti, mutta taas teki pikku poikkeamia jäljeltä ja kepit 5/8. Ihan tyytyväinen olen jälkeen silti.

Motivaatio ei vissiin ollut jostain syystä parasta A-luokkaa, kun kesken jäljen jäi haistelemaan jotain eläinkarvaa yms. pitkäksi aikaa ja pissasi myös ohimennessään kuusen näreeseen. Oisko pitänyt käyttää ennen jälkeä kunnolla tarpeilla? Jäljen lopussakin meinasi mennä vikasta kepistä ohi, stoppasin että sain palkattua jäljen lopun. Loppuun keppileikkiä.

Tänään tuli pitkästä aikaa taas sellainen fiilis, että joskus vielä tekisi mieli mennä jälkikokeeseen. Jospas talvi treenattais tottista ja katsotaan, missä uomissa ollaan ensi keväänä ja kesänä?

Perjantaina päästään taas Sadun koulutukseen. Lauantaiksi sain varattua myös Leena Välimäen tokokoulutuksen Piikkiöön eli puuhaa on loppuviikollekin luvassa :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti