perjantai 16. elokuuta 2013

Koulutteluja

Meillä on oikea treeniputki meneillään. Eilen käytiin treenaamassa tottista Kirstulan kentällä Hennan ja Sipin kanssa. Kiva oli taas treffailla Hennaa ja nähdä Sipin tottisteluja. Nempan kanssa pientä seuruupätkää ja noutoa vauhtina.

Tänään sitten Sadun kurssilla pääsin iloitsemaan ihan tosissani siitä, että ollaan menty eteenpäin treeneissä. Alkuun taas kentälletuloa ja siitä palkkaa. Tehtiin yksi pidempi seuruupätkä käännöksillä (mamma kääntyi joka käännöksen väärään suuntaan). Välissä aina kehuja vireen ylläpitämiseksi.
Saatiin Sadulta oikein hyvää palautetta. Kontakti on kohdillaan, seuraaminen on suoraa ja käännöksissä on hyvin mukana. Hip hei! Taas iso edistysaskel otettu!

Tein myös voittajan luoksetuloa. Katsottiin ongelmakohdat ja mietittiin niihin ratkaisua. Alkuun pelkkä suora luoksetulo vauhtina. Sen jälkeen seisomisella, sitten maahanmenolla (jättöasento seisomaan). Maahanmeno on tosi nopea, seisomisessa hiippailee eteenpäin eli tätä pitää terästää. Vauhtia näihin treenataan lelulla. Pitää ottaa paljon vaihteluita - pelkkää suoraa, pelkkää seisomista, pelkkää maahanmenoa - ettei oppisi ennakoimaan. Jokaiseen treeniin paljon pelkkiä suoria.

Seisomisen stoppiin pitää kokeilla vaikka lelun heittoa ja sitten tehdä sitäkin ihan taas omana treeninään. Satu totesi, että Nemo on aika ohjaajaherkkä koira, jolloin epäili "seis" käskyn karjaisemisella olevan ehkä jonkinlaista vaikutusta tekemiseen, mutta katsotaan nyt miten etenee.

Toisella kierroksella otin alkuun hyppynoutoa. Töihin paluu näkyi siinä, että unohdin koko hyppynoutokäskyn (eli "hyppy") ja sanoin vain "hae". Saatiin kaksi esteen kiertoa paluussa. Sitten oikealla käskyllä ihan priima suoritus irrotuksineen.

Tämän jälkeen vähän askelsiirtymiä. Ensimmäistä kertaa kokeilin lelun kanssa. Nemppa oli heti juonessa mukana ja esitti Sadulla ihan parasta osaamistaan. Se on mukavaa, kun saa kouluttajan hämmästelemään edistymistä :). Nyt oli kyllä Nemolta ihan supersuorituksia oikealle ja vasemmalle siirtymissä!

Näillä fiiliksillä mennään toivottavasti huomennakin Piikkiön koulutuksessa. Koko päiväksi on luvattu sateita eli saa nähdä, mitä kaikkea pystytään treenailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti