lauantai 24. elokuuta 2013

Tervakoski KV

Flunssa meinaa painaa päälle, mutta silti urheiltiin Nempan kanssa Tervakosken kehässä. Bortsuja oli ilmoitettu 19, ja uroksia oli luokissa tosi vähän. Meille kävi taas perinteisesti, että yhtäkkiä tajusin, että meidän pitäisi olla jo kehässä. Onneksi koira oli valmis, namit vaan pikapikaa taskuun.

Avoimessa luokassa koiria oli kaksi. Aloitus oli taas hankala, kun toinen koira juoksi ihan perässä, mikä häiritsi Nemoa. En meinannut saada ravaamaan oikein millään. Muuten sitten ihan ok esiintymistä ja seisomiset sujuivat kivasti.

Tuomari Leila Kärkäs arvioi koirat tarkkaan, ja Nemosta sanoi seuraavaa:

"Hyvät mittasuhteet omaava, vahva uroksen pää, voimakas otsa. Taittokorvat, hyvä ilme, aavistuksen lyhyt kuono. Olkavarsi saisi olla viistompi, hyvä takaosa ja luusto. Hyvä rintakehä. Erinomainen eturinta. Hyvä ylälinja. Liikkeessä voisi olla enemmän ulottuvuutta, etenkin etuaskel jää hieman lyhyehköksi, kapea takaa. Hyvä karva ja käytös."

Näillä kommenteilla irtosi ERI ja AVK1, mutta SA jäi saamatta lyhyen liikkeen vuoksi.Tykkäsin kyllä siitä, että tuomari arvosteli eri osa-alueet tarkasti. Sinänsä taas harmillista, ettei SA:ta saatu, koska PU-kehässä olisi ollut paljon koiria, jotka eivät voi vastaanottaa SERTiä. Olisi voinut olla meille siinä mielessä hyvä näyttely. Sivusta kuulin vähän kommentteja, ettei tuomarin linja liikkumisesta ehkä aina pitänyt samaa linjaa.

Mutta jossittelu nyt näyttelyissä sinänsä on turhaa, koska tuomari saa olla mitä mieltä haluaa. Nempalla tuntuu olevan sellainen karma, ettei mistään näyttelystä saa SERTiä :).

Vielä ei kuitenkaan heitetä kirvestä kaivoon. Kävin nimittäin ostamassa uuden näyttelyhihnan (hieno musta nahkahihna) ja -pannan. Näitä täytyy vieä tämän vuoden puolella päästä kokeilemaan. Harkinnassa ovat Tuuloksen RN ja Jyväskylä KV.

Seuraaviin näyttelyihin pitää vielä katsoa tuota liikkumista. Nemo on kehässä aina alkuun hankala, kun meinaa mennä ylikierroksilla. Nyt oli vielä jostain syystä tosi paljon Samin perään. Mutta sai siellä täydellisesti juosseista koirista monet EH:ta eli ei se täydellinen näyttelyravi aina kaikkea ratkaise.
 
Seuraavissa näyttelyissä voisi pitää namia ehkä himppasen alempana, niin pää lasketuisi alemmas. Muuten mielestäni meiltä ihan hieno seisotussuoritus :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti