torstai 5. syyskuuta 2013

Nakkeja, nakkeja!

Viikko on taas vierähtänyt ja ajeltiin Nempan kanssa taas Marin koulutukseen. Tällä kertaa vastaan pikkutiellä ei onneksi tullut ketään, joten vastauusittu takapuskuri selvisi kolhuitta.

Aloitettiin tunnarilla. Mari kävi piilottamassa oman ja vieraat rivissä sivussa. Alkuun Nemon oli vaikeaa keskittyä tekemiseen, kun narttupentu olisi kiinnostanut enemmän. Tehtiin useampi oman etsintä ja loppuun sitten oma rivistä, mikä oli ihan hyvä.

Pureskeluun sain vinkiksi treenata oman paikkaa suussa eli kapula etuhampaiden taakse ja kehu, kun pitää oikealla paikalla eikä pureskele. Toinen vinkki oli lähettää oman noutoon lähietäisyydeltä käskyllä "vapaa" ja kehu, kun tuo pureskelematta. Tässä esim. lelu esille vielä siirtämässä huomiota pureskelusta muualle.

Metallinoudossa paketti oli ihan ok. Huomiota pitää kiinnittää siihen, etten lähetä Nemoa jos on hilkulla singota noutamaan (nykii sivussa). Ensin rauhallinen kontakti ja siitä lähetys. Juoksee kapulalle, mutta ravaa takaisin. Tähän Mari ei puuttuisi, vaikka ideaali on sama vauhti edestakaisin, koska muuten tekee noudon hyvin. Kapulan pidossa pitää kehua sitä varmaa otetta eikä palkata siitä, kun tuo kapulan suu auki tarjolle.

Välissä tein Nemolle huvikseni merkkiä. Näistä tuli kuitenkin kommenttia, ettei kannattaisi kovin paljon tehdä, kun treenaa voittajaan. Voi olla kisatilanteessa riski, että sotkee ruudun ja merkin. En usko, että Nemo näitä enää tässä vaikeessa sotkee, mutta parempi ehkä pelata varman päälle.

Liikkeestä istuminen oli ihan korrekti. Istumisessa tosin pitää kiinnittää huomiota siihen, ettei Nemo siirtelisi etutassujaan. Nyt siirsi ainakin toista, mikä on kuulemma virhe. Enpäs olisi tällaiseenkaan kiinnittänyt mitään huomiota - onpa pilkunviilausta!

Loppuun tehtiin vielä paikkamakuu 2 min. Nemppa valahti lonkalle ja vähän haisteli, muuten oli ihan hyvässä kontaktissa muhun. Kuulemma koira saa kerran mennä lonkalle, mutta ei vaihdella usein asentoa. Haistelu pienissäkään määrin ei ole iso ongelma, mutta siihen pitää puuttua, jos koira meinaa karata sen takia makuusta.

Nemolla oli tänään taas treenien ajan vain nakin kiilto silmissä. Oli valmis tekemään nakeista ihan mitä vaan ja kun kuuntelin Marin palautteet, tarjosi sivulletuloja jatkumona, että olisi saanut nakin. Yllättävän kova palkka tuntuu tämä nakki nyt olevan. Ihan rupesi vinkumaan, kun turhautui, ettei saanutkaan palkkaa. Paikkamakuussa alkoi kuolaamaan ja muutenkin oli ihan hulluna ruokapalkkaansa.

Sinänsä hassua, että vire nousee välillä jopa enemmän nakilla kuin lelulla. Pitää koittaa irroittautua nakkipalkoistakin pikku hiljaa, ettei taas kaikki tekeminen kokeessa riipu siitä, saako nameja vai ei. Ei Nemon nyt pitänyt ihan nälkäkuoleman partaallakaan olla, kun söi aamulla aamuruokansakin. Mutta hyvä, jos on intoa tehdä - vaikka nyt sitten vain saadakseen mussuilla nakkeja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti