sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Korrien koulutus

Käytiin Nempan kanssa saamassa oppia Riitta ja Pekka Korrin koulutuksesta tokoliikkeisiin. Oltiin Riitan ryhmässä, jossa meidän lisäksi vain kolme muuta koiraa. Aikaa jokaisella koirakolla oli treenaamiseen n. 2x30 min ja ehdittiin ottamaan väliin myös paikkamakuu ja ohjatun alkeistreeni.

Aloitettiin Nemon kanssa meidän ongelmaliikkeellä nro 1 eli tunnarilla. Tässä tehtiin liike vaiheittain: 1) oma piilossa puskissa, 2) oma piilossa kauempana vääristä, 3) oma väärien seassa.

Alkuun käytiin Nemon kanssa kävelemässä väärien kasan ympärillä ja läpi ja sanoin "ei oteta" neutraalisti merkiksi, että nämä eivät ole niitä, mitä etsitään.

Vaiheet 1 ja 2 menivät oman etsinnässä tosi hyvin. Nemo keskittyi haistelemiseen ja varsinkin 2-vaiheessa, jossa oma oli lehtien alla piilossa, teki todella pitkään töitä kapulan löytämiseksi. Riitta sanoikin, että Nemo olisi voinut saada mitalin etsimisen sinnikkyydestä :).

Kuitenkin, kun kapula vietiin väärien sekaan, nosti oman kapulan vierestä kaksi väärää. Ilmeisesti väärät olivat liian lähellä omaa. Riittakin oli yllättynyt, ettei omaa nostanut. Kolmen väärän jälkeen siirryttiin takaisin vaiheeseen kaksi. Otin oman (tai ainakin luulin ottavani) ja vein sen kauemmas piiloon. Nemopa meni sitten ottamaan oikean oman kasan keskeltä - niin outoa. Haettiin vielä se toinenkin oma.

Eli nyt tehdään näitä alkuvaiheita kuurina ulkona ja kaikessa rauhassa. Jos näyttää, että vaihe 3 ei toimi, pitää palata post it -tyyliseen alkutreeniin ja vahvistaa sitä oman haistelua.

Uutena tuli se, että oman palautuksessa voisi palkata heti noston jälkeen eli vapauttaa palkalle. Nemo tuppaa pureksimaan, joten ei oppisi yhdistämään pureskelua palautukseen. Pitotreenejä ollaan tehty ihan omana treeninään.

Toisella treenikerralla tehtiin käskytetty seuruukaavio ja loppuun vielä askelsiirtymiäkin. Tässä oikein hyvä seuraaminen, tosin peruasennot saisivat olla suorempia ja vasemmalle käännöksissä takapäätä pitäisi käyttää enemmän. Nemo ei ole yhdistänyt takapääjumppaa käännöksiin, joten pitää niitä treenata omana treeninään.

Mietin taas jälleen kerran myös kaukkareita. Näihin otan Nemolle varmaan nyt jonkin targetin takajaloille (vähän korkeampi alusta) ja aletaan jumppaamaan sen päällä.

Paljon saatiin vinkkejä myös muihin liikkeisiin esim. ruudusta sivulletuloon ja luoksetuloon. Kiva oli huomata, että ohjatussakin Nemo muisti mitä tehdään, vaikka ei olla treenattukaan pitkään aikaan.

Koulutuksesta jäi sellainen fiilis, että taas hetken ajan tiedän, mitä treenataan ja miten (kunnes tulee uusia ongelmia vastaan). Tosi kiva koulutus! Nyt sitten vaan laatimaan treenisuunnitelma ja treenaamaan erittäin pitkäjännitteisesti!

Koulutuksen jälkeen Nemo pääsi vielä rallaamaan metsässä Ellan tyttöjen kanssa, mistä varmasti tykkäsi tosi paljon. Nemolle siis oikein kiva ja puuhakas päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti