torstai 3. lokakuuta 2013

Tavoitteena TVA -kurssi

Maanantaina starttasi Jankk:n kurssi "Tavoitteena TVA". Olen tosi tyytyväinen, että päästiin tällle kurssille, koska on juuri sellainen treeniryhmä, jota nyt tarvitaan. Ryhmässä on kaksi EVL-koirakkoa ja kaksi VOI-koirakkoa. Treeneissä keskitytään nimenomaan ylempien luokkien liikkeisiin, mikä on todella hyvä asia.

Ensimmäisen kerran alkuun tehtiin temppurata. Alkuun taas vähän jännäsin, että miten menee, kun Nemon kanssa nuo muille esiintymiset eivät ole menneet mitenkään ihmeellisesti. Tällä kertaa oli kuitenkin sellainen fiilis, että olen ihan jonkin toisen koiran kanssa työskentelemässä.

Nemo pujotteli agikepeistä koostuvan siksak-radan tosi hyvässä kontaktissa. Tämän jälkeen pari lähetystä agiesteiden kiertoon, siitä hyppynouto ja kierto noutokapulan kanssa vielä esteen ympäri ja nätti luovutus eteen. Tosi hienosti meni, vaikka Nemo ei meinannut toista agiestettä nähdä ja siksi toisen kierron kanssa oli vähän ongelmia. Nemo selvästi nautti tästä hommasta, joten pitää sille jatkossakin näitä tehdä!

Tämän jälkeen tehtiin paikkamakuu ja paikkaistuminen. Paikkamakuussa asento vino, mutta pysyi hyvin. Paikkaistumista ei olla paljon treenailtu ja siksi tein ihan alkutreeninä, paljon palkkaa välissä.

Omalla vuorolla otin Nemolla vähän luoksetulon seis-stoppia ja ruutuun menoa. Molemmat menivät ihan ok. Pitää vaan ottaa sellainen lelu tähän stoppi-treeniin, joka lentää hyvin pitkälle.

Ensi maanantaista lähtien aletaan sitten hiomaan yhtä kriittistä liikettä. Meillä se voisi olla tunnari (hyödynnän vieraiden ihmisten hajuja ja mahdollisuuden käyttää avustajia). Kaukkareita pitää myös muistaa treenailla, niitä ei ollakaan vähään aikaan treenattu yhtään.

Pari pikkutreeniä ollaan tehty lähikentällä. Nemo tekee nykyisin seuruuta jo tosi mielellään ja tarjoaa perusasentoa heti kun kentälle pääsee. Ihmeellistä, miten pienestä se on joskus kiinni, että saa homman toimimaan. Tästä on kiva jatkaa treenejä eteenpäin! Huomenna mennäänkin uudelleen Jankk:n halliin, tällä kertaa HML kennelkerhon vuorolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti