sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Hilluntaa hallissa

Saatiinpa Nempan kanssa vielä muutamalle kerralle hallipaikka Jankk:n sunnuntain myöhäisryhmästä. Tänään kouluttaja oli sairaana, mutta paikalla oli muutama ryhmän treenaaja. Mitään organisoitua treeniä ei tehty vaan vapaata puuhastelua oman koiran kanssa.


Aloitin seuruutreenillä. Alkuun pelkkä "tottis" -palkkaus. Seuraavalla kerralla lyhyt suora. Kolmas startti pidempi pätkä, jossa käännöksiä, nopeudenvaihdoksia ja askelsiirtymiä. Askelsiirtymien kohdalla vire pikkaisen meinasi laskea, mutta taas suoralla nousi heti kehaisun jälkeen. Pitääpäs alkaa tekemään seuraamista nyt taas kuurina kisanomaisesti, mutta palkkauskohtia ja kestoa vaihdellen. Pitää opiskella noita seuruukaavioita voittajan koevideoista Youtubesta, ja käyttää niitä oman treenin inspiraationa.


Tämän jälkeen tein metallinoutoa pari kertaa vauhtipalkalla suorana ja kerran noutona. Metskua ollaan treenailtu pitkällä eteiskäytävällämme ja Nemosta on ollut huisin hauskaa!


Toisella treenisetillä otin alkuun ruutua. Näissä ihan hyviä ja nopeita ruutuunmenoja, paikkakin ihan kohtuullinen (ehkä himppasen edessä). Kerran taisi pööpäillä omiaan, muuten ruudussa meni sinne minne pitikin.


Luoksetulossa pari suoraa luoksaria leluun ja pari "seis"-käskyn jälkeen vapautettuna takapalkkaan. Hyvin oli muistissa "lelu"-vapautussana. Pysähtymisiä pitää treenailla, ekalla kerralla meni maihin. Käsimerkillä (lelu "lentää"), pysähtyi hyvin. Pitää miettiä sitä, otanko käsimerkin vai suullisen käskyn käyttöön jatkossa.


Suora nouto oli ihan kiva. Palautti kapulan suoraan ja piti hyvin. Vapautin edestä, koska on alkanut varastaa sivulletuloa.


Muut treenaajat lähtivät jo puolelta, joten saatiin treenata rauhassa puolisen tuntia tyhjällä kenttäpuoliskolla. Loppuun tein vielä kaukkarijumppaa. Tein seiso-istu ja seiso-maahan -vaihtoja. Kivasti Nemo on hogannut takajalkojen pitoa paikoillaan. Olen tehnyt jumppaa ihan läheltä, namit edessä (ei kädessä) ja ohjannut käskyt suullisella käskyllä ja käsimerkillä. Meni niin kivasti monet vaihdot, että alan taa uskoa siihen, että joskus saadaan tästäkin liike kasaan :).


Hyvin saatiin treenattua liikkeet läpi korkeassa vireessä ja hyvällä tekemisen meiningillä. Paljon on vielä treenailtavaa liikkeissä ennen kuin voidaan alkaa treenata enemmän kokeenomaisesti. Tavoitteena on, että päästäisiin kesän aikana korkkaamaan voittajaluokan kisat. Kun laittaa konkreettisen tavoitteen, on pakko muistaa se viikoittainen treenaaminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti