maanantai 22. syyskuuta 2014

Hirvarimetsässä

Syksyn parhaimpiin puoliin eivät ainakaan kuulu hirvikärpäset, jotka ovat taas kansoittaneet metsät. Mä suorastaan vihaan noita niskavilloissa kipittäviä ällötyksiä. Torstain jälkitreeneissä ketutti kyllä aivan muut asiat kuin hirvarit. Mielummin olisin ottanut niskaan kasan hirvareita kuin aivan täysin pieleen menneen jäljen.


Jäljentekijä oli melko kokematon ja ilmeisesti jäljen alussakin oli jotain häikkää, koska tien janamerkin jälkeen oli päätejanamerkin jälkeen linjassa vielä kolmaskin merkki (mitä ihmettä?). Ongelma tuli kuitenkin siitä, että meidän janan vieressä oli vielä jokin ihme merkki, joka ei meidän jäljelle kuulunut. Nemo ei nostanut jälkeään vaan ampaisi väärälle merkille ja nosti väärän jäljen kepin (ohjaajalta pääsi toinenkin mitä ihmettä-lausahdus).


Sitten ei enää omaa jälkeä meinannutkaan löytyä, mutta jotain ihme kautta kiskoi oman jäljen vikalle kepille (kolmas mitä ihmettä?). Meidän jälki tehtiin ilmeisesti paikkaan, jossa oli juuri ollut toinen jälki, joka oli osin jäänyt häiriöksi. Jälkiryhmästä ei kukaan jälkeä paikkaan ollut tehnyt. Himppasen meni tämä nyt pieleen. Esineruudussa oli kuitenkin pätevä, tehtiin toinen kerta niin, että katsoi Riian noudot eka ja sitten hyvin ladattuna ruutuun. Toimii.


Perjantaille halusin sitten korvaavan treenin nollakseni torstain möhläilyt. Sami kävikin polkemassa meille 630m jäljen, neljä kulmaa. Jälki vanheni tunnin. Oula-Poula oli mukana jälkeilemässä, joten kovin pitkään ei viitsitty metsässä aikaa viettää. Kävimme metsäautotiellä kävelemässä Oula kantorinkassa ja puskista kuului läheltä sellaista rytinää, että pelkäsin jo hirven tai peuran tulevan sieltä päälle. Ei onneksi kuitenkaan tullut.


Nemppa ajoi jäljen aika ilmavainulla, olisi saanut ajaa tarkemminkin. Kepit ilmaisi ihan kivasti, tosin 4. kepin jouduin "vaatimaan", kun meni sivusta ohi. Kulmat ajoi kohtuullisen tarkasti. Edelleen on vaikea koira lukea, kun vetää kulmista ohi levinneelle hajulle tosi vahvasti ja korjaa vasta myöhemmin. Ensi kerralla saisi olla taas vanhempi jälki. Katsotaan, jos tälle syksylle vielä ehditään ajamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti