sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Seesteistä treeniä

Isänpäivän päätöksenä meillä oli tokotreenit. Paikalla vain kaksi koirakkoa minun ja Nemon lisäksi, joten hyvin oli aikaa ja tilaa treenata. Koutsi oli lomailemassa eli tehtiin omatoimitreenit.


Aloitus jälleen paikkaistumisella ja -makuulla. Nämä tiuhasti palkattuna, koska ollaan viimeksi tehty pidempää palkkausväliä. Nemolla valui kuola rinnuksille ja tassuja pitkin... Ainakin odotti innolla palkkaansa.


Viime kertojen heikot treenit ovat jääneet selkärankaan raapimaan sen verran, että tänään teemana oli "luottotreenit" eli uskon palautus heikosti menneisiin liikkeisiin. Aloitin tunnarilla hallin reunassa.


Vääriä isompi kasa sikin sokin. Ensin oman piilotusta agisäkkeihin pari kertaa, sitten vienti väärien reunalle, sitten sekaan. Ei niin mitään ongelmaa haistelussa, tuonnissa vähän pureskeli. Mahtaako mun mieliala tai tunnetila vaikuttaa Nemoon niin paljon, että välillä sössii tämänkin tuhat kertaa treenatun liikkeen vai mikä on, kun välillä on ihan pihalla? Olinko vähän jännittynyt yksin treenatessani ja tänään rennompi? Kuka tietää.


Ruutuun pääsyä odotellessani tein vähän seuraamista ja hyppynoutoa. Treenien alussa tein ns. "tarjontaseuraamista" eli kävelin koira vapaana ja nakki, kun tulee seuraamaan - bravo Nemo, alkaa mennä jakeluun! Seuraamisessa aika kovaa häiriötä ja hain tarkoituksella haastavia paikkoja perusasennossa oloon. Kun se vire on hyvä ja palkkaa tulee, ei mikään ympärillä hirveästi kiinnosta. Luottotreenejä nämäkin eli luotin siihen, että hyvin sujuu ja koira pysyy hallinnassa.


Hyppynouto metallilla. Tässä treenikohteena suora eteentulo ja siitä sivulle suoraan ilman kiertoa. Uudehkoa "viereen"-käskyä pitää vielä treenata. Olen taas saanut itseni hienoon solmuun, kun tämä käsky oli tarkoitus ottaa noutoihin ja luoksetuloon ilman eteentuloa. Nyt päätin, että Nemo tulee kuitenkin ensin eteen (kuten pk-puolella) ja nyt uusi käsky on ehkä turha. No, tuleepahan takapäätreeniä. Ainoa ongelma on, että tarjoaa edelleen kiertoa ja tulee sivulle 3/5 toistosta vinoon...


Ruudussa ideana eteenmeno ja ruudun spottaus. Jo ekalla pelkällä "edessä"-lähetyksellä töksäytti itsensä nauhojen sisään, mutta melko vinolla juoksulla ja kohtuu hitaasti. Sitten kosketusalusta ja tästä ihan nappisuoritus, otin sivulletuloon asti ja tämäkin tosi hyvä. Tein vielä pari kertaa ruudun hakua alustalla ja ilman. Ilman alustaa oli selvästi vaikeampi, joten paikan löytämistä pitää treenata lisää.


Luoksaria suorana pari kertaa. Palkkasana kentän puolivälin jälkeen, jos tuli hyvällä vauhdilla - ja Nemohan tuli! Suoraa luoksaria tehdään nyt kuurina, stopit kiertona ja yhdistämistreenejä harvakseltaan.


Koska kenttä oli täysin vapaa, otettiin tästä ilo irti ja pidettiin loppuun kunnon leikkikekkerit. Näitä tulee niin vähän hallissa tehtyä, että ihan hävettää. Pitää muistaa tehdä enemmän ja rakentaa myös tätä kautta tunnetilaa treenaamiseen hallissa ja ylipäätään mun kanssa puuhaamiseen.


Kauhean kiva ja seesteinen olo oli ajaa kotiin, kun kaikki meni hirveen hirveen hyvin! Peurojakaan ei tielle eksynyt tällä kertaa (viime viikolla jäi melkein alle), joten en loppumatkasta saanut mitään äkillistä sydäri-/paniikkikohtaustakaan. Så allt gick särskilt bra! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti