maanantai 5. tammikuuta 2015

Kevään korkkaus

Jankk:ssa treenaillaan kevät Veeran ryhmässä. Ensimmäisellä treenikerralla oltiin Veeran kanssa kahdestaan, kun kolmas koirakko oli pois. Koiria on ryhmässä vain kolme, joten treeniaikaa pitäisi olla ruhtinaallisesti.

Alkuun päivitin Veeralle, missä mennään. Tähän menikin 15 minuuttia. Tuntuu, että mitä enemmän treenataan voittajaa, sen enemmän meillä on ongelmakohtia. Ja liikkeitä, jotka eivät meinaa edistyä. Kaukkareissa sentään ollaan edistytty. Nemppa alkaa jo hogata ennen tosi vaikean ylös-maahan-ylös -vaihdon niin, että liikuttaa enää vasenta takajalkaa. Kannattaa jotain sentään jankuttaa :). Nyt maahan-istu on aika unohtunut. Viimeksi tänä aamuna oli, että "mikäs se tällainen vaihdos on?". No, pitääpä livauttaa varmaa vanhaakin enemmän mukaan soppaan.

Veeran kanssa pohdittiin kisapalkkausta ja alkurutiineja. Nemo nostaa nykyisin jo kivasti virettä alussa ilman lelua hyppimällä vasten yms. Kuitenkin herkästi häippää omille teilleen hasitelemaan tai jää jotain möllöttämään. Tähän olen koittanut puuttua, mutta pyysin Veeraa miettimään tähän jonkun treenin.

Nempalle alkuun.kolme helppoa liikettä kisamaisesti putkeen: tasamaanouto, liikkeestä istuminen ja ruutu sivulletuloon asti. Tekeminen oikein kivaa ja hyvin innostui välipakkauksesta. Pitäisi vaan muistaa, että "jess" = lelu. Tähän sosiaaliseen palkkaan joku muu kehu. Samoin apuja kaivataan vielä "viereen" sivulletuloon. Vanhasta kaavasta kiertää takaa, kun tehdään koko liike. Ruudun sivulletulosta seuraaminen ja pysähdys ihan ekstramaininnan arvoisia, ainakin minusta.

Toiselle kiekalle otettiin sitten "luulot ja korvavaikut" -pois treeniä. Nemo laitettiin pitkään kolmen hihnan liinaan ja Veera heitteli kentälle leluja, kapuloita ja nameja. Nemo oli heti sinkoamassa lelulle, kunnes karjaisin "EI MENE!", minkä jälkeen jähmettyi ihan täysin. Lähdin kävelemään ja alta aikayksikon Nemo oli seuraamassa sivulla. Meni nopeasti jakeluun, että lelut ja namit on "ei ei", ja multa saa sen parhaan palkan.

Sen sijaan kentän haisteluun kielto ei meinannut tehota, tähän vielä tiukempaa otetta. Nemo on pehmeä koira, mutta perusluonteeltaan melko luupää. Miellyttämisenhalua ei hirveästi ole ja välillä Nempan kanssa saa käydäkin vähän köydenvetoa siitä, kumpi meillä määrää.

Lopuksi tehtiin hyppynouto metallilla ja luoksetulo mallia vauhti.

Huomenna jatketaan tokovalmennuksen merkeissä. Keskiviikolle olisi luvassa hyppytekniikkaa. Himppa jännittää ottaa Oula ensimmäistä kertaa koiratreeneihin mukaan. Saa nähdä, miten menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti