maanantai 9. helmikuuta 2015

Stressin purkua tokon merkeissä

Viime viikko oli melko stressaava. Päätin maalauttaa kämpästämme seinät ja neljälle seinälle tuli myös kuviomaalauksia. Keittiöön ja olohuoneeseen puu- ja lintuteemaa. Oulan huoneeseen iso maisemamaalaus vuoristosta ja myskihäristä. Tämä maalausprosessi stressasi mua aivan hirveästi. Piti koittaa pysyä jaloista pois touhutaaperon kanssa ja toivoa, etten tehnyt elämäni munausta maalausten suhteen. Onneksi oli ammattilaiset asialla ja maalauksista tuli todella onnistuneita. Viikonloppukin oli aika härdelliä enkä ole ehtinyt Nemoa treenata yhtään.


Hallissa pari minuuttia ennen treenejä tajusin, etten ole suunnitellut yhtään mitään. Vedin treenit hatusta. Nemo oli treeneissä tosi skarppina, joten oli tosi kiva treenata. Aloitettiin paikkamakuilla. Näissä ei mitään ihmeellistä, kuola valui ja lonkalla oltiin, muttei haistellut.


Sen jälkeen vauhtia höntsyluoksetulolla. Koemainen alku, mutta "tänne"-käskystä juoksen itse karkuun. Kokeillaan tällaista mallia tähän väliin, jos päästäisiin irti lelun kyttäyksestä.


Luoksari viretreeninä tunnarille. Taas parikymmentä kapulaa rivissä. Oma melko keskivaiheilla, nakit siinä oman edustalla. Nemo lähti oikeaan reunaan, bongasi nakit ja söi ne ja palasi oikeaan reunaan. Kävi rivin läpi, oman kohdalla selvä reaktio, jatkoi matkaa ja haisteli rivin läpi. Käännöksen jälkeen loppui usko ja toi minkä sattui ekana bongaamaan. Tämän jälkeen lähti ruutuun ja kutsuin pois.


Toisella kiekalla toi oman hyvin. Pisteet siitä, ettei jäyskyttänyt. Taas oli uudenlainen treeni, joten Nemo meni epävarmaksi ja usko loppui. Halliin ehkä vielä melko vaikea harjoite, mutta pitää tehdä seuraava taas helpompana. Kotona pitää tehdä vaikeutettuja ja paljon eri näköisiä, jottei aina uusi kapulajärjestys ja tilanne ole kuin oma liikkeensä.


Sitten tehtiin ruutuun lähetyksiä kosketusalustalle ja tyhjään ruutuun. Pitää olla tarkkana, että pysähtyy vain käskystä (vähän meinasi ennakoida) ja että tassu on alustalla. Taas toistojen myötä vähän huononi tekeminen eli maltillisesti toistoja on parempi kuin liikaa toistoja.


Loppuun vielä seuruutreeniä häiriönä juoksuisen nartun häkin edustalla sekä lelun heittelyhäiriöillä. Ihan hyvin suoriutui molemmista.


Mainittavaa se, etten virittänyt Nemoa mitenkään ennen liikkeitä vaan saman tien sain sen perusasennossa treenimoodiin. Leikittiin häkkiin-tässä -leikkiä eli koira häkistä käskyllä sivulle, ja oli Nemosta tosi hauskaa!


Kivasti purkautui viime viikon stressikuorma näihin treeneihin. Oi jos Nemo ton tekemisen moodin pitäisi tästä eteenpäinkin! Oispa niin kiva treenailla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti