maanantai 16. helmikuuta 2015

Tokotteluja jälleen

Viikot vierii ihan hirveää vauhtia ja aina maanantaisin muistaa, että tänään pitää taas treenata. Eikä olla ehditty taaskaan katsoa sitä, mitä viime viikosta piti... Oulan kävelemään lähtö on kyllä nitistänyt vapaa-ajan kotona ihan minimiin. Mitään ei pysty tekemään, jos ei lasta ensin laita matkasänkyyn, syöttötuoliin tai johonkin, missä pysyy hetken paikoillaan.


Tänään kenttä oli jo ennen kuutta tyhjä ja koska miehellä on loma, pääsin kerrankin ajoissa. Aloitettiin paikkamakuulla ja -istumisella. Makuu ok. Saatiin hyvä häiriö, kun ohjaajan toinen koira sinkosi kentälle häkistään. Ei liikuttanut Nemoa. Välissä palkkasin ja "vapaa", mistä sitten lähti heti nuuhkimaan narttuista koiraa. Tänään tajusin, että tuo käsky sen koiran aina tuohon "moi moi!"- mielentilaan pistää. "Vapaa" on muuten sama käsky kuin metsässä. Silloin saa mennä vapaasti ja juosta mihin lystää. Kentällä Nemo on yhdistänyt tähän nyt vähän samaa eli lähtee herkästi kauemmas eikä ole kuulolla. Pitääpäs mietiskellä tuota vapauttamista nyt vähän tarkemmin.


Istumisessa meni maihin n. minuutin kohdilla. Istumista pitää treenata hallilla häiriössä, kun toinen treenaaja on kentällä eli tehostaa treenimääriä. Nemolle jotenkin epävarma liike, vaikka ollaankin aika paljon tehty. Häiriössä menee jostain syystä helposti maahan, vähän niin kuin luovuttaa. En ole vahvistanut istumista tarpeeksi.


Tänään neljä liikettä palkattomana. Ruutu helpotettuna (näytettynä ja kosketusalusta ruudussa). Vähän pööpöili alustan kanssa. Meni lätkästä sivuun, ja jäi etsimään lätkää - kuuntelu käskyihin sitten vähän huonoa. Ensi kerralla vaan ruudun näyttö ja jatkossa paljon lähetystreeniä. Sivulle tulo ok.


Tasamaanouto. Meinaa varastaa jostain syystä heitoissa. Kun ei saa liikkeistä palkkaa, meinaa palkata itsensä sitten sinkoamalla milloin huvittaa. Hyvä vauhti myös paluussa, mutta kapulan purentaa ja eteen AIVAN vinoon. Sivulle kieppaus yllättävän nopea.Pitää treenata paloina, vahvistaa taas luovutusta ja pitoa. Taas kun ei tule palkkaa, kaikki nämä lällyttelyt yms. hutiloinnit lisääntyvät.


Liikkeestä istuminen. Vahvistin tämän ennen kehään tuloa ja tadaa, Nemo seisoo... "Oho" ja uudestaan. Yksikin pieni virhe, jonka Nemo tunnistaa, niin vire menee heti. Heti lähti taas "moi moi" -moodilla kenttää haistelemaan.


Loppuun metallinouto hyppynä. Tässä kiva vauhti. Palautus nyt paremmin suoraan ja kohtuullisen siististi sivulle. Näitä sivulle tuloja ei olla ehditty pariin viikkoon pahemmin tekemään.


Toisella kiekalla luoksetulo, tunnari ja kaukoja.


Luoksetulo oli ihan mahtava. Ollaan tehty karkuunjuoksuna. Nyt vähän spurttasin ja pysähdyin ja lelu esiin vasta, kun Nemo oli kohdilla. Tosi hyvä vauhti!


Tunnari samalla kaavalla. Reilusti vääriä, oma itse vietynä, nakkipolku ja lähetys ja palautus puolivälistä. Haisteli hyvin, pikkaisen pureskelua lopussa.


Kaukot on kyllä mun inhokkiliike vol. 1. Taas katsottiin siirtoja, ylösnousun venymistä erityisesti. Kokeilen nyt jumppana edestä seisonnasta pikkaisen työntää taaksepäin ja palkata, kun paino takapainoisesti jaloilla. Mietintään kurrettelua ja ylös hyppäämistä etujaloille. Laudan yli jumppailua. Samat ongelmat pysyy niin kauan, kun keksin jonkin jutun tohon venymiseen


Mitä tänään opimme?


- Noudoissa pitää muistaa malttaa antaa kapula ohjaajalle ennen kehuja, malttia palkkaamiseen muutenkin.


- Sosiaalista palkkaa ennen leluja nakkeja esim. paikkamakuista ja muistakin


- Paikkamakuihin yms. "istutaan", "tehdään paikkamakuu" -> kerrotaan koiralle mitä tehdään. Voi helpottaa Nemoa erittelemään tekemistä näissä.


- Palkatonta treeniä säännöllisemmin pikkupaloina mukaan, liikkeiden osiin purkua säännöllisesti!


- Tunnaria voi tehdä pihalla talvellakin. Tämä oli hyvä uutinen, koska Oula rakastaa nykyisin tunnarikapuloita. Kaivoi niitä kerran kasan treenilaatikosta, ja sen jälkeen oikein etsii niitä järjestely- ja kantoleikkeihinsä. Tunnaria ei voi oikein Oulan edessä enää tehdä ilman kitinää, nitinää ja itkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti