tiistai 14. heinäkuuta 2015

Maaritin koulutus vol. 3

Sunnuntaina hain ideoita ja inspiraatiota Maaritin koulutuksesta. Tykkään Maaritin koulutustyylistä hirmuisesti. Selkeää ja napakkaa, mutta samalla perusteellista palautetta.

Treeniteemoina olivat kaukot, ohjattu sekä tunnari. Kaukoja tehdään paljon peruuttamalla. Tässä tulee etäisyys mukaan samalla ja on Nemolle mieluinen tapa treenata. Maarit sanoikin, että ilme oli hyvä, kun ei ole tasapaksua jankkaamista paikaltaan. Nakin heitto nostaa virettä. Maahan-ylös -vaihdotkin sujuivat pääosin hyvin ilman eteenpäin valumista.

Treenaillaan nyt samaan aikaan tekniikkaa läheltä etäisyyttä kasvattaen ja peruuttaen. Maaritin mukaan Nemon tekniikka on eri ihan edestä tehtynä, on paljon rennompi vähän etäämpänä. Häiriöt olisi hyvä ottaa treeneihin mukaan ja treenailtava eri ympäristöissä peru-treeniä. Katsottiin vähän käsimerkkejä selkeämmiksi. Sain myös uusia vinkkejä takajalkojen paikallapitoon lähietäisyyden treeneihin.

Ohjattu tehtiin kisamaisena. Kohtuullisen hyvä  kapuloille meno. Jännästi menee kapuloille vähän hitaammin, mutta kiihdyttää sitten takaisintulossa. Tässä palkkaus oli mulla nappi, vasta siiten kun oli jo itse kiihdyttänyt vauhtia.

Tunnarissa halusin katsoa etenkin tuontia.Alkuun tehtiin oman piilotus erikseen, sitten väärien keskelle jättäen Nemo lähelle kapuloita ja itse kauemmaksi. Näissä haistelu hyvä, nakin heitto taakse tuotti kohtuuhyvät tuonnitkin. Tehtiin pitoharjoituksia nakkipussi naaman edessa (fokusoituu palkkaan, unohtaa kapulan).

Maarit suositteli siirtymistä treeneissä myös suoraan sivulletulotreeniin, jotta oppii palkan oikean paikan.

Tänään sain kentälle häiriöksi perhetutut, jotka tulivat vieraaksi Kuopiosta. Treenattiin Nemon ohelle vähän flättiä ja mopsia :). Nemolle tein alkuun häiriöseuruuta (meni kivasti), tunnarin (nyt myös palautus oli aika kiva), kaukoja häiriökujan läpi ja ohjatun (molemmat suunnat ok). Seuruuttelu tunnarikapula suussa toimi hyvin, ei mälvännyt kapulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti